i9 9900K işlemci 90 derece oluyor

Hocam işlemcinin termal macunu ne durumda? En son ne zaman yenilediniz?
5-6 ay olmamıştır tahminimce.
Bütün uygulamalar kapalıyken işlemci %99 kullanıma yükseliyorsa büyük ihtimalle virüs tarzı birşey bulaşmış olabilir.
Merhaba dostlar,
Bugün Windows Defender'i çalıştırdığım da bir terslik fark ettim. İşlemci sıcaklığı 90 derece ve bazen 95 derece değerine kadar çıktığını gördüm.
Birden bilgisayar takılınca telaşa düştüm açıkçası. Bu durum karşısında ne yapabilirim?

@LinkyDeepy HWiNFO ile sıcaklık değerlerini paylaşır mısınız?
Neredeyse tüm programlar ile denedim hepsinde değerler aynı maalesef.
Şuan boşta sıcaklık değerleri aynen böyle.

mbjGN7E.png

Son düzenleyen: Moderatör:
5-6 ay olmamıştır tahminimce.

Merhaba dostlar,
Bugün Windows Defender'i çalıştırdığım da bir terslik fark ettim. İşlemci sıcaklığı 90 derece ve bazen 95 derece değerine kadar çıktığını gördüm.
Birden bilgisayar takılınca telaşa düştüm açıkçası. Bu durum karşısında ne yapabilirim?

Windows Defender ile tarama yaparken bu sıcaklıklara ve kullanıma yükselmesi imkansız. Dediğim gibi sağlam bir virüs tarama programı ile taratın. Fanları dönüp dönmediğini kontrol edin.

Windows Defender ile tarama yaparken bu sıcaklıklara ve kullanıma yükselmesi imkansız. Dediğim gibi sağlam bir virüs tarama programı ile taratın. Fanları dönüp dönmediğini kontrol edin.
Hepsi dönüyor bir problem yok. Az önce tarama bitti virüsde yok. Evet hava sıcak ama bu kadar yüksekte olmamalı sanki.
Kalitesizse bitebilir.

Son sürdüğüm termal macun.
Soğutma bloğunu çıkartıp tekrar kontrol edin. Bitmiş olabilir.
Nasıl kontrol edebilirim? Sıvı soğutmaya biraz yabancıyım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı