i9 9900K sistem R5 5600X ile değiştirmeye değer mi?

Onu düşünüyorum bakalım. Benim işimi yapacak işlemci lazım. DDR5 RAM'ler çıkacak tamam ama düzenin oturması fiyatların oturması bu hâldeyken 1.5 seneyi geçer. Corona sebebiyle her şey durdu. Güncel sistemlerde sıkıntı yaşıyorken gelecek sistemlerde daha da sıkıntı yaşarız. Benim bu işe bir yerden başlamam gerekiyor o yüzden geciktirmenin anlamı yok. 1-2 bin TL'den batmayız sağlık olsun. Güncel kalmak her zaman iyidir.

Aynen öyle hocam, haklısınız.
5900X ile 5800X arasında aşırı bir fark yok bu arada, aklınıza takılırsa diye söyleyim.
 
İyi günler arkadaşlar, 2020 Kasım ayında sistem toplamıştım. Sizlere sormak istediğim birkaç soru var şu an da i9 9900K işlemci ve Gigabyte Aorus Z390 Master anakartını kullanıyorum. Yayın yapmak istiyorum, sizce bu bu parçaları Ryzen 5 5600X ve Gigabyte X570 Aorus Ultra ile değiştirmeye değer mi? Ekran kartım Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti Master PCI 4.0 ama şu an kullandığım anakart PCI 3.0 bir fark yaratır mı? Artıları ve eksileri ile birlikte bilgilenmek istiyorum. Yazılan her cevap benim için şu an da çok değerli şimdiden teşekkür ederim. Not anakart olarak Gigabyte olmazsa 2. planımda ASUS ROG STRIX X570 F-Gaming var. Hangisi önerirsiniz?


Sistemi değiştirmene gerek yok. Yayınını ekran kartı üzerinden verebilirsin ekran kartında ayrı olarak NVENC çipi olduğu için performans kaybı olmadan yayın verebilirsin.
 
Oluyor maalesef. Atıyorum Warzone oynuyorum 180FPS de yayını bir açıyorum 110-120FPS

Warzone da istersen RTX 3080'in olsun yine de performans kaybı yaşıyorsun oyun direkt olarak bozuk. Ona yapılabilecek bir şey yok maalesef oyun yapımcıları biraz sorunlu olduğu için sorunları çözmek yerine daha da berbat ettiler oyunu. Yani normal şartlarda başka herhangi bir oyunda performans kaybı yaşamazsın. ya da benim gibi çift PC yayınlara geçmen gerek ama sadece Warzone içinde yapılmaz tabii ki.
 
Warzone da istersen RTX 3080'in olsun yine de performans kaybı yaşıyorsun oyun direkt olarak bozuk. Ona yapılabilecek bir şey yok maalesef oyun yapımcıları biraz sorunlu olduğu için sorunları çözmek yerine daha da berbat ettiler oyunu. Yani normal şartlarda başka herhangi bir oyunda performans kaybı yaşamazsın. Ya da benim gibi çift PC yayınlara geçmen gerek ama sadece Warzone içinde yapılmaz tabii ki.

Aynen hocam sizde haklsınız. Warzone çok bozuk bir oyun. Adamlar bir şeyler yapmayı bize zehir ederek öğreniyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı