i9 9900K ve GTX 1070 sistem FPS limit sorunu

• Konuyu başlatan aqra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.471

aqra

Megapat
120 FPS'i geçemiyorum, sistem özellikleri;
BIOS güncellemesi yaptım. RAM'leri 3200 MHz'e aldım fakat herhangi bir OC İşlemi yapmadım.
  • Intel Core i9 9900K Soket 1151 3.6GHz 16MB Cache İşlemci
  • MSI GeForce GTX 1070 Gaming 8GB Ekran Kartı
  • Hi-Level Ultra 240GB 550MB-530MB/s Sata3 2,5 SDD
  • HI-LEVEL HI-LEVEL 8GB 3200Mhz DDR4 RAM
  • Gamepower GPR24C144 23.6" 1ms 144HZ MONİTOR
  • ASUS TUF Z390-PRO AC WİFİ GAMING ANAKART
  • Dark AquaForce W240 Sogutucu

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ram'in 8 GB. Bazı oyunlarda sıkıntı çıkarabilir. Youtube ile Oyun adı + gtx 1070 şeklinde arama yaparsan aynı ekran kartında ortalama kaç fps aldıklarını görebilir, ram kullanımı gibi bilgileri de izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz. Gameplay videolarında kayıt alırken. Msi Afterburner ile bu tür verileri de paylaşmış oluyorlar.
Full HD çözünürlükte ve 144 Hz görüntü aktarımı için displayport kablosu lazım.
Bu standarttaki kablo ile freesync monitörde Nvidia 1000 serisi ve yukarısı olan ekran kartı + güncel driver ile Gsync aktif edilebiliyor. Nvidia her freesync monitörde Gsync'in çalışacağı garantisini vermiyor ama forumlarda sorun yaşayan da görmedim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Monitörü 120 Hz'de kullanıyorsanız ve Vsync açık oynuyorsanız, 120 FPS'te limitlenir.

HDMI Kablosu ile kullanıyorum. Monitör ayarlarına geldiğimde 120 hz'den fazlası yok göremiyorum freesync kapalı nvidia oldugu için Fakat bakıyorum herkez cok yüksek fpsler alıyor merak ediyorum

HDMI kablosuyla bağlandığınız için geçemiyorsunuz. DisplayPort veya DVI-D kablo ile bağlanmanız gerekmektedir daha üstünü görebilmek için.

Görmen lazım diye bir şey söz konusu değil. Oyunun kalitesi, oynadığın çözünürlük ve ayarlar, ekran kartı gücü etkiler bunu.
Tüm şartlar uygun ise 144 FPS'e çıkabilirsin DisplayPort kablo ile. Monitörünün bu bağlantıyı destekliyor olması gerekir, kontrol et.

Ram'in 8 GB. Bazı oyunlarda sıkıntı çıkarabilir. Youtube ile Oyun adı + gtx 1070 şeklinde arama yaparsan aynı ekran kartında ortalama kaç fps aldıklarını görebilir, ram kullanımı gibi bilgileri de izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz. Gameplay videolarında kayıt alırken. Msi Afterburner ile bu tür verileri de paylaşmış oluyorlar.
Full HD çözünürlükte ve 144 Hz görüntü aktarımı için displayport kablosu lazım.
Bu standarttaki kablo ile freesync monitörde Nvidia 1000 serisi ve yukarısı olan ekran kartı + güncel driver ile Gsync aktif edilebiliyor. Nvidia her freesync monitörde Gsync'in çalışacağı garantisini vermiyor ama forumlarda sorun yaşayan da görmedim.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…