i9-9900K vs Ryzen 9 3900X

Kesinlikle Ryzen. Özellikle 3. Nesil Ryzen işlemciler tek çekirdek performansını epey bir geliştirdi. Çoklu için zaten bir şey dememe gerek yok.

Teşekkürler
Ben Ryzen 9 3900X'i tercih ederim.

Ryzen'in çekirdek sayısı daha fazla. Bu yüzden render ve yayıncılık gibi işlerde daha iyi performans gösterecektir. Tabii, tek çekirdek performansında Intel az bir farkla önde. Overclock ile tek çekirdekte Ryzen de Intel kadar performans gösterebilir.

Çok çekirdek performansında Ryzen fena eziyor. DirectX 12 de çok çekirdek performansına önem verdiği için oyunlarda biraz daha üstün performans göstermesini bekliyorum, benchmark testlerinde de iki işkemci arasında oyun performansı bakımından çok bir fark yok.

Teşekkürler

Ryzen 3900x TR piyasasın da yok. Amazon da 700-800 dolar.
Şuan için Ryzen 3900x hiç fiyat performans olarak gözükmüyor.
3700tl ile 3800tl arasındaydı bir ara. Şimdi piyasada yok. n11 de 4250 tl den satılıyordu
ben 1 aydır ryzen 3900x satın almaya çalışıyorum. Bunlar da benim edindiğim bilgiler. 4250 tl den alayım deme.Fiyatı o değil bence. Bulunmadığı için fiyatı şişirmişler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı