i9 9900KF hâlâ alınır mı?

@Motionless IN White
Bu anakart nasıl?

2.el işlemci almazdım herhalde. Çalıştığının bir garantisi yok. O yüzden @SON İ3 BÜKÜCÜ 'nün attıklarını alırdım.
Uyarı yedim saçma bir şekilde, neyse hocam ne dengesiz anlamadım, dediğim gibi bir de Intel denemek istiyorum Z490 anakartlar aşırı pahalı, ucuzlarsa alırım, hem OC açık bir işlemci istediğimden i7 10700F uygun bulamadım pek.
Hocam hızları 5.0 GHz zaten bu OC meraklılığı nereden geliyor ki? AMD değil bu ki hepsine yapasın OC. Zaten Intel abim mantıklı diyor OC yapma ben sana yüksek hız sunuyorum al birde Intel Extreme kur oradan yükseltirsin 0.2 GHz olsa bile. İlla istersen de kilidi açık işlemciler var onlar daha pahalı işine gelirse diyor kısaca. Benim laptopta şuan i7-4720HQ var Turbo boostla 3.6 GHz oluyor. Intel Extreme uygulaması var onunla da gerekirse 0.4 GHz arttırıyorum 4.0 GHz oluyor ve yeterli.
2.el işlemci almazdım herhalde. Çalıştığının bir garantisi yok. O yüzden @SON İ3 BÜKÜCÜ 'nün attıklarını alırdım.

Hocam hızları 5.0 GHz zaten bu OC meraklılığı nereden geliyor ki? AMD değil bu ki hepsine yapasın OC. Zaten Intel abim mantıklı diyor OC yapma ben sana yüksek hız sunuyorum al birde Intel Extreme kur oradan yükseltirsin 0.2 GHz olsa bile. İlla istersen de kilidi açık işlemciler var onlar daha pahalı işine gelirse diyor kısaca. Benim laptopta şuan i7-4720HQ var Turbo boostla 3.6 GHz oluyor. Intel Extreme uygulaması var onunla da gerekirse 0.4 GHz arttırıyorum 4.0 GHz oluyor ve yeterli.
Hangi Intel'i alırsan al uzun yıl götürüyor zaten de. Gerçekten i9-9900K almak sırf OC için mantıksız. i7-10700F der tek geçerim.

Kesinlikle katılıyorum, 10600KF'yi tek tıklama ile 4.7 GHz'e çıkarttım.
1616265710404.png

@Motionless IN White
Bu anakart nasıl?
Gayet güzel, Vatan'da iyi indirime girmiş.

i7-10700F der tek geçerim.

Ne alınırsa alınsın ama Intel'de Z490 şart.

Hocam neden o anakart?
İşlemci bulmak kolay ama anakart, işlemciye göre bir miktar daha zor.
i5 10600K alacağım diye anakartsız kalmışsınız yakışmamış gibi o sistem.

Kesinlikle katılıyorum, 10600Kf'yi tek tıklama ile 4.7 GHz'e çıkarttım.
Eki Görüntüle 932318

Gayet güzel, Vatan'da iyi indirime girmiş.

Zamanında 1000 liraya ASUS Z490 vardı, tabii şimdi stok kalmadı.

i5 10600K alacağım diye anakartsız kalmışsınız yakışmamış gibi o sistem.
Eğer bana diyorsanız alakası yok.
1755 TL'ye 10600KF'yi aldım, 1000 TL bütçem vardı ve dolu dolu B460 anakart almak daha mantıklı geldi. Zira Z490 anakartlar en düşük 1400 TL.

Hocalarım iyi diyorsunuz hoş diyorsunuzda, i7 10700K alırsam, Z490 alacak bütçe kalmaz bunuda belirtmek istedim i5 10600KF ise overclock müsait bir işlemci fakat soğutucum ona yeter mi belirsiz Z390, i9 9900KF, 8 GB RAM mantıklı gelmiyor mu gerçekten? İleride bir RAM eklemesi yaparım iş bitti denir, ölü soket ama, ben de güçlü işlemcim var diyeyim demek istiyorum 6 Core 12 thread işlemci almaktansa, 8 Core16 thread işlemci almayı yeğlerim.

@SON İ3 BÜKÜCÜ
@Motionless IN White

Alacaksan i7 10700F+Z490 almak zorundasın yani yapacak bir şey yok.
OC işleri boş ve tehlikeli işler.
Yapabilen birisi yaparsa OC işlemi OC ismini alır.
OC işleri boş ve tehlikeli işler.

Intel bunu bildiği için çoğu işlemcisinde kapalı, ha yapacağım diyorsan buyur kardeşim paketi de var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı