İbadetlerin amacı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanrıya minnet etmek denebilir belki. Burada kimse bir alim değil. Bilgili birine sorman daha iyi olacaktır.

Diğer müslümanlara şov yapıp, kendini daha önce çıkarmak amaçlı.

İnsanların nasıl ve ne için namaz kıldıklarını nereden biliyorsun?
Tüm müslümanları zan altında bırakmışsın.
Genelde namaz kılmayanların ama ben kılmıyorum da kılanlarınki de yanlış zihniyeti sizinki.
Kusura bakmayın.
Hadisler şeytan işi demek de apayrı bir durum.
Namazla ilgili hangi hadis şeytan işi ve bu insanları yoldan çıkarıyor yazın da bilelim.
Bi amacı yok, namaz kılacağın vaktini başka bir şeye ayırsan profesör olursun.

örneğin; 5 vakit fransızca bir kelime ezberle.Sonuçları sen düşün.
O zaman ol da görelim. İnsanlığa hayrın olmasını dört gözle bekliyorum.
Diğer müslümanlara şov yapıp, kendini daha önce çıkarmak amaçlı.
Kalplerden geçeni nereden biliyorsun.
Dediğin için kılan şirke düşer. Ama tüm namaz kılanları yaftalaman doğru değil.

ex-müslüman olarak söylüyorum evet bana kaldı

Dinler farklı görüşlere göre insanlığın sonu da olabilir kurtuluşu da. Karişik bir olay. Inanılan tanrinin emirleri dogrultusunda bir nevi kontrol sağlıyor, insanlara yardım etmek/sevap işlemek, kötü olan şeylerin günah olması gibi. Cezalandirilma korkusu ile kendini dizginliyorsun. Ateist biri kötü bir insan olur mu? Hayir, her ibadet edenin iyi bir insan olmadığı gibi her ibadet eden de kötü bir insan değildir. Vicdan, karakter gibi kavramlar insanin büyüdüğü çevre ile alakalıdır. Din ile bagdastirilmamalidir.

Ibadet etmek; dileklerinin ve hislerinin bir yaraticiya gideceğini, yalnız olmadığını düşünmek, yaptigin işlerden umutlu olmak, karşılığını alacağını dusunmek seni psikolojik olarak iyi hissettirir. Duş almaktan bir farkı olmadığı için abdest almak da iyi hissettirir.
Bunun psikolojisini meditasyon ile de kesfedebilirsiniz.

Herkes kendi dininin dogrultusunda yasasaydi dünya daha güzel bir yer olurdu, insanoğlu işte. Karışmadan duramıyor.

Hangi dine mensupsan örneğin müslümanlıkta namaz kılmak günde 5 vakit Allah'a ibadet etmek ve kendini ona yakın hissetmek yani Allah ile iletişime geçmek bir nevi bu da insanları mutlu huzurlu ve rahat hissettirir zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…