Diğer müslümanlara şov yapıp, kendini daha önce çıkarmak amaçlı.Namazın amacını merak ediyorum. İslam iyi ve güzel bir insan olmamız için bize gönderilen din değil mi? Peki o zaman neden namaz kılıyoruz? Namaz kılmak bizim daha iyi bir insan olmamız sağlıyor mu? Eğer sağlıyorsa nasıl? Sağlamıyorsa neden? Diğer ibadetleri bir mantık çerçevesine sokabilirken en çok gözümüze sokulan ibadeti anlayamıyorum. Anlatabilirseniz sevinirim.
İnsanların nasıl ve ne için namaz kıldıklarını nereden biliyorsun?En başta şunu söylemek istiyorum. Bugün yaygın olarak bilinen namaz şeytanın hadisler ile öğrettiğidir. Müminler ise Kuran'dan öğrenir ve dosdoğru kılar.
"Ekimi s-salate *li* zikri" Taha 14
"Zikrim *için* namaz kıl"
Şimdi dediklerimi iyi düşün. Bu ayet Koskoca Kuran'da namazın nedenini anlatan üç ayetten biridir. Orada bir Li harfi var. "Li" yani lam harfi ceri Türkçedeki "için" İngilizcedeki "to" kelimesi ile eşdeğerdir. Eğer fiil için kullanılırlarsa amaç anlamı, isim için kullanılırlarsa neden anlamı veya yerine göre yönelme anlamı verirler. Çoğu çeviride bunu beni anmak için namaz kıl diye çevirirler. Halbuki oradaki zikri kelimesi isim fiil haldedir yani "anma" demektir. "Anmak" ise fiildir. Pek çok ayette Kur'an'ın Allah'tan gelen bir anma olduğu anlatılır. "Zikrillah"(Allah'ın zikri-anması) veya "Zikru min Rabbikum"(Rabbinizden gelen zikr-anma) şeklinde. Yani şuna geliyorum. Allah Musa Nebi'ye "Benim zikrim için namaz kıl" demiştir.
İkincisi ise
"Namazı kılın çünkü iyilikler kötülükleri giderir" ayetidir.
Üçüncüsü de
"Sabr ve namaz ile Allah'tan yardım dileyin" ayetidir.
Bugün kılınan namaz doğru değil, daha da kötüsü kendine Müslümanım diyenlerin çoğu aslında bütün Kur'an boyunca anlatılan müşriklerle aynı dikkat edin derim.
O zaman ol da görelim. İnsanlığa hayrın olmasını dört gözle bekliyorum.Bi amacı yok, namaz kılacağın vaktini başka bir şeye ayırsan profesör olursun.
örneğin; 5 vakit fransızca bir kelime ezberle.Sonuçları sen düşün.
Kalplerden geçeni nereden biliyorsun.Diğer müslümanlara şov yapıp, kendini daha önce çıkarmak amaçlı.
Bir amacı yok, namaz kılacağın vaktini başka bir şeye ayırsan profesör olursun.
Örneğin; 5 vakit Fransızca bir kelime ezberle. Sonuçları sen düşün.
Tahkiki imana sahip olmanın yolu da sorgulamaktan geçiyor ama yine de sen bilirsin.Dinleri sorgulamak sana mı kaldı?
Sorgulama kelimesini yanlış kullandım.Eleştirmek demeliydim.Tahkiki imana sahip olmanın yolu da sorgulamaktan geçiyor ama yine de sen bilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.