IBAN'dan ödenen ürünün iadesi yapılır mı?

Wuuuaaa

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık bir ay önce bir mağazadan elektrogitar aldım ancak gitar her yerde 6500'den satılırken adam bana 10000'den sattı IBAN'dan atarsan 9700 yaparım dedi, ben de aptal gibi IBAN'dan attım. Kazıklandığımı fark edince IBAN'dan parayı attığım için iade yapamayacağını ancak ürünü mağazaya koyacağını satılırsa iade yapabileceğini söyledi. 1 aydır bekliyorum hala bir şey yok. Bu tarz durumlarda iade nasıl oluyor, ne yapmalıyım, haklarım var mı yoksa fatura olmadığı için kazıklandığımla mı kaldım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fatura yoksa kanıtlamanız zor oluyor, bir nevi kazıklandınız diyebiliriz.

Yaklaşık bir ay önce bir mağazadan elektrogitar aldım ancak gitar her yerde 6500'den satılırken adam bana 10000'den sattı IBAN'dan atarsan 9700 yaparım dedi, ben de aptal gibi IBAN'dan attım. Kazıklandığımı fark edince IBAN'dan parayı attığım için iade yapamayacağını ancak ürünü mağazaya koyacağını satılırsa iade yapabileceğini söyledi. 1 aydır bekliyorum hala bir şey yok. Bu tarz durumlarda iade nasıl oluyor, ne yapmalıyım, haklarım var mı yoksa fatura olmadığı için kazıklandığımla mı kaldım?
Maalesef eğer EFT gönderisi yaparken açıklamasına ürünün tam adı ve satıcı adı gibi bilgileri girmediyseniz kanıtlamanız oldukça zor. Bunu çoğu zaman mağazalar vergi ve kredi kartı masrafından kaçınmak için EFT ile "indirim" altında alıyorlar.

Ayrıca yapılan bir suç değil. 14 günlük süre içerisinde cayma hakkınız da yok zaten mağazadan almış olduğunuzdan dolayı. Bu sizin yeterli araştırma yapmadan almış olmanızdan dolayı oluşan bir maddi zarar. Eğer ürünün bir kusuru vb. olsaydı o zaman garantiden yararlanmak istiyor olarak EFT bilgileriniz ve mesaj bilgilerinizi ispat gösterebilirdiniz. Ancak bu ilk kusurda sadece onarımı ile sonuçlanabilirdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı