Ibanez SR300e bass gitardan düzgün ses alamıyorum

O Luthierin adını verirseniz yanlışlıkla yolumuz düşmesin. Duyduğum en komik teşhisler. Muhtemelen sizden para koparabilmek için anlamayacağınızı düşündüğü türden cümleler kurmuş.

3 Luthier'a götürdüm. Üçü de aynı sorun olduğunu söyledi ancak 2'si aktif manyetikler hakkında bilgisi olmadığı için yardımcı olmadı. Tek bir luthierın dediği ile hareket edecek biri değilim.

Ayrıca sorunlarını da teker teker gösterdi. Kandıracak biri değil. Kandırılacak biri de değilim. Sizin dışınızda danıştığım 3-4 kişi daha varken sadece siz böyle bir şey diyorsunuz.

3 Luthier'a götürdüm. Üçü de aynı sorun olduğunu söyledi ancak 2'si aktif manyetikler hakkında bilgisi olmadığı için yardımcı olmadı. Tek bir luthierın dediği ile hareket edecek biri değilim.

Ayrıca sorunlarını da teker teker gösterdi. Kandıracak biri değil. Kandırılacak biri de değilim. Sizin dışınızda danıştığım 3-4 kişi daha varken sadece siz böyle bir şey diyorsunuz.

- "Aktif manyetik hakkında bilgisi olmayan luthier". böyle bir şey olamaz. Kesinlikle ve kesinlikle luthier falan değildir o.
- Kısa devre olan sistem hiç ses vermez. İstediğiniz yere sorun.
- "Oksit nedir yahu? tekne mi bu? potanslar hadi tozlanır; wd-40 ile bir sprey sıkarsın tamam.

Umarım, bahsettiğim ayarları yaptırmışsındır ya da akılları eriyordur, fazla para vermemişsindir. O luthierlerin ismini de özellikle rica ediyorum cidden benim ya da bir tanıdığımın yolu yanlışlıkla düşmesin.

Son düzenleme:
- "Aktif manyetik hakkında bilgisi olmayan luthier". böyle bir şey olamaz. Kesinlikle ve kesinlikle luthier falan değildir o.
- Kısa devre olan sistem hiç ses vermez. İstediğiniz yere sorun.
- "Oksit nedir yahu? tekne mi bu? potanslar hadi tozlanır; wd-40 ile bir sprey sıkarsın tamam.

Umarım, bahsettiğim ayarları yaptırmışsındır ya da akılları eriyordur, fazla para vermemişsindir. O luthierlerin ismini de özellikle rica ediyorum cidden benim ya da bir tanıdığımın yolu yanlışlıkla düşmesin.

Kısa devre her zaman olmuyor zaten. Potansları ellediğinde olmaya başlıyor. Tozlanma ile alakası yok durumun. Gözlerimle kabloların oksit kaplı olduğunu gördüm. Gitarı görmediğiniz için bu tür yorumlar yapmanızı doğal görüyorum.

Kısa devre her zaman olmuyor zaten. Potansları ellediğinde olmaya başlıyor. Tozlanma ile alakası yok durumun. Gözlerimle kabloların oksit kaplı olduğunu gördüm. Gitarı görmediğiniz için bu tür yorumlar yapmanızı doğal görüyorum.

30 yıla yakın gitaristlik, sahne - stüdyo, yüzlerce gitar / ekipman tecrübesi, yüzlerce müzisyen...
O gitarı görmedim. Ama bu zamana kadar çok gitar gördüm, çok tamir ettim.

"Kısa devre" dediğinizin ne olduğunun farkında değilsiniz siz. Size bunu bu kelime ile yutturmaya çalışan da; zavallı, dolandırıcının önde gideni. Kısa devrede (yani kutupların birbirine teması varsa) gitardan ya de her hangi bir cihazdan ses çıkmaz.

Potans hışırtısı normal bir durumdur her gitarda oluşur, Çalıma, sese engel değildir. Yukarıda yazdığım 50TL lik sprey sıkarsınız geçer. Evinize alın, potanslar, vidalar ve burgular için zaman zaman kullanırsınız.

Tamam bir şekilde hizmet almışsınız, tekrar önlerinden dahi geçmeyin bu insanların. Umarım sap, manyetik köprü ve tel yüksekliğini de yapıp teslim etmişlerdir. O gitar hayla yukardaki gibiyse bilen birine götürüp ayarlarını yaptırın. Öyle çalmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı