Ses gitardan düzgün gelmiyor

QyWolia

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Belki de benden büyük, zamanında BİM'den alınmış bir gitarım var. Ses ekteki gibi çıkıyor. Basamadığımdan değil pek çok şekilde denedim. Doğru dürüst çalan olmadı ama tellerden olabilir mi sorun? Çatlağı bulunmamakta. En ince telin 7. perdesinde var bu sorun, diğerlerinde yok sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bir de hiçbir yere basmadan tüm telleri yavaşça çalabilir misiniz? Sorun bana çok saçma geldi ve tam da anlamadım :D. Uzun süredir çalınmadığı için akortları bozulmuştur. Bir de eğer kamera açısından değilse akora tam basamıyorsunuz. Ortada ve sertçe basmanız gerekiyor.

Akortlarını yaptım. Ortadan ve sertçe basıyorum ve sonuç yine aynı. Telin o perde kısmında beyazlaşmalar olmuş sebebi telin aşınması olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Dosya Ekleri

• IMG_20221006_202001_edit_9335877104824.jpg
    IMG_20221006_202001_edit_9335877104824.jpg
    78 KB · Görüntüleme: 30
Akortlarını yaptım. Ortadan ve sertçe basıyorum ve sonuç yine aynı. Telin o perde kısmında beyazlaşmalar olmuş sebebi telin aşınması olabilir mi?

Hocam böyle bir sorunu hayatımda ilk defa duydum :D. Direkt en alttaki telde sıkıntı var gibi geldi. Boşken de sesi garip geliyor. Sıkıntı teldedir. Gitar çalmayı biliyorum fakat teknik özellikleri falan bilmiyorum. Ama aşınmış deyince aklıma şöyle bir şey geldi. Belki de tel kalitesizse 7. perdeden bükülmüştür? Biliyorum saçma gelebilir fakat aklıma bir tek bu geldi. Eğer gitar çalma hevesiniz varsa telleri değiştirin. En alttaki tel sıkıntılı olabilir.

Merhaba,
Belki de benden büyük, zamanında BİM'den alınmış bir gitarım var. Ses ekteki gibi çıkıyor. Basamadığımdan değil pek çok şekilde denedim. Doğru dürüst çalan olmadı ama tellerden olabilir mi sorun? Çatlağı bulunmamakta. En ince telin 7. perdesinde var bu sorun, diğerlerinde yok sanırım.

Sorun yok. Siz tele basmayı bilmiyorsunuz. Perdeye basıyorsunuz. Ders alın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı