iBook G4 Mac OS X Kurulumu

Merhaba. Elimde ibook g4 modeli leptap var. Mac os işletim sistemi kurulu. Ama hangi sürümü kurulu bilmiyorum. İnternette yaptığım araştırmaya göre tahmini işletim sistemi MacOSX_10.3.9_Panther. Bu makinede sorun şu. Masaüstü açılmıyor. Makineyi başlatıyorum açılış sesi geliyor elma ikonu gözüküyor. Sonra mouse imleci gözüküyor ve mavi ekrana dönüştükten sonra öylece kalıyor.

Makineye format atmak istedim. Mevcut cd veya dvd leri elimde yok. İnternetten en son MacOSX_10.3.9_Panther sürümünü buldum, indirdim. Fakat bu sefer boot yapamıyorum.

Sizden ricam masaüstü windows kullanıcıyım. Bu sistem üzerinden boot yapamadım. Sizce ne yapmalıyım? Nasıl boot edebilirim? Elimde mac os sistemi yok veya bunu kullanan arkadaş da yok. Başka çözüm önerileriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bir sanal makinede Mac OS X çalıştırabilirsiniz:

VMware ile Mac OS X Mavericks Kurulumu » Technopat

Sonrasında da bunu indirip sanal Mac OS X içinden DVD'ye yazıp bu DVD ile cihaza Tiger kurabilirsiniz:

Kod:
http://kickass.to/mac-os-x-10-4-tiger-dvd-ppc-t1289771.html

Öncelikle bir sanal makinede Mac OS X çalıştırabilirsiniz:

VMware ile Mac OS X Mavericks Kurulumu » Technopat

Sonrasında da bunu indirip sanal Mac OS X içinden DVD'ye yazıp bu DVD ile cihaza Tiger kurabilirsiniz:

Kod:
http://kickass.to/mac-os-x-10-4-tiger-dvd-ppc-t1289771.html

Ben Tiger kurulum CD'sini TransMac'ten kolayca CD'ye yazdırmayı başardım. Sanal makineyte gerek yok diye düşünüyorum...

Ibook g4 sanırım motorola işlemcili bir makina ve üstünde de macos8.6 vardır. Mac intel işlemcilere geçince macOsX sürümlerine gecti. Eğer motorolla işlemcili ise macOsX kurabileceğini sanmam.
Yinede Artı Bilgisayara bir sorun (eski çalışanları bilir) internetten ararsanız telefonunu bulabilirsiniz web sayfasından. Kolay gelsin.

Motorola PowerPC'lerde Tiger'a kadar destek var, ama modellere göre değişiyor. iBook G4'ler Tiger'ı destekliyor...

PowerPC'ye geçiş 1990'ların ortasında başladı. 68k işlemcilere Mac OS X yüklemek imkansız sadece...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı