İç mimarlık için laptop seçimi

içlimimar22

Zeptopat
Katılım
22 Mayıs 2021
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek

İç mimarlık öğrencisiyim. AutoCAD, Photoshop, SketchUp, Revit, Lumion, Enscape tarzı programlar kullanıyorum ve genellikle en az 3'ü açık şekilde çalışıyorum. Oyun olarakta hikaye tarzı ve PES. Bu 3 laptop arasında gidip geliyorum. Acer alırsam 8 GB RAM takviyesi yapacağım. İşlemcileri, ekran yenileme hızlarını ve fiyatları göz önüne alırsak hangi notebook benim için daha uygun olur?
 
Son düzenleme:
En soldakini eleyin bence Windows lisansı olduğu için biraz daha pahalı gibi fiyat performans açısından
Onun dışındaki iki laptop'un işlemcileri kıyaslayınca tek çekirdekte yüzde 10 çift çekirdekte yüzde 5 10750h iyiyken 8 çekirdeğin hepsini birden kullanan uygulamalarda 4600h yüzde 10 daha iyi. 10750h'ın hafıza gecikmesi ise yüzde 19 daha avantajlı

10750h almak biraz daha avantajlı gibi çünkü çoklu çekirdek kullanan uygulama az (biliyorum mimarlık=çoklu çekirdek ama) çoklu çekirdek performans farkı çok değil. Memory latency intel daha avantajlı yüzde 19 hem de RAM takmakla uğraşmazsınız. Sadece Acer ile Monster arasındaki fiyat farkına değer mi onu bilemedim. Acer alıp RAM takarsanız belki daha ucuza geliyordur(?)

Düzenleme: Monster'in 1650Ti ekran kartının Max Q veya Refresh çıkma ihtimali de var maalesef. Benimki çıktı mesela. Laptopları karşılaştırırken buna da dikkat edin hocam kesinlikle Refresh almayın çünkü Max-Q nun adı çıkınca adamlar yeni isim buldu o da Refresh...

Biri Refresh biri Max-Q olan ekran kartlarının özelliklerini karşılaştırırsanız (örnek Google'a atıyorum 2070 Mobile Refresh vs 2070 Max-Q şeklinde iki ekran kartını yazıp aratırsanız) karşılaştırma sitelerinde üretim tarihine kadar aynı olduğunu görürsünüz
 
Son düzenleme:
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. 2 Notebook arasında şu an 1178 tl gibi bir fark var. Alacağım ram 400-500 tl arası bir değerde olacak. Yani toplamda aralarında 700 tl gibi bir fark söz konusu. Bu durumda hangisi daha mantıklı bilemedim. Soğutma konusunda Acer biraz daha iyi galiba.
 
Kesinlikle soğutma denilince Acer akla geliyor bu marka konuşuluyor genelde o konuda haklısınız aynı zamanda fiyat farkı da var. Acer almak daha mantıklı gibi geliyor.
Ama fiyat farkı bende şöyle aşağıdaki resimdeki gibi gözüküyor sayfayı yeniledim fiyatları güncellediler heralde
 

Dosya Ekleri

  • 1621696784797.png
    1621696784797.png
    115 KB · Görüntüleme: 42
Kardeşim bende iç mimarım en dikkat etmen gereken güçlü bir işlemcili laptop almak. SketchUp ve Enscape falan kullan ama yolun her türlü 3dmax ve corona/vray ikilisine düşecek. Laptop olarak Lenovo idepad Gaming 3 almanı öneririm. Hem Ryzen işlemciler vrayde çok işini görür hemse 1650 Ti laptop Lumion10 da orta ölçekli projelerde işini görür. Lumion 11, D5 falan bu bütçelerde biraz hayal kalır fazla beklentin olmasın.
 
Kardeşim bende iç mimarım en dikkat etmen gereken güçlü bir işlemcili laptop almak. SketchUp ve Enscape falan kullan ama yolun her türlü 3dmax ve corona/vray ikilisine düşecek. Laptop olarak Lenovo idepad Gaming 3 almanı öneririm. Hem Ryzen işlemciler vrayde çok işini görür hemse 1650 Ti laptop Lumion10 da orta ölçekli projelerde işini görür. Lumion 11, D5 falan bu bütçelerde biraz hayal kalır fazla beklentin olmasın.

Önerilerin üzerine böyle bir model buldum. Fiyat olarak bütçeme yakın. Lenovo markasına biraz tereddüt ediyordum. Soğutma, malzeme ve usb port konusunda özellikle. Bu ürün için görüşlerin nedir?
 

Önerilerin üzerine böyle bir model buldum. Fiyat olarak bütçeme yakın. Lenovo markasına biraz tereddüt ediyordum. Soğutma, malzeme ve USB port konusunda özellikle. Bu ürün için görüşlerin nedir?

Ürün güzeldir bu modelin bilinen tek sorunu CWdir. Oda laptoptan gelen tiz sesdir ama herkeste olacak diye problem yok kimi rahatsız bile olmuyor. Ayrıca mediamarkta 9.500₺ ye aynı laptopun orijinal Windows'lu hali satılıyor ona da bir göz at.
 
Ürün güzeldir bu modelin bilinen tek sorunu CWdir. Oda laptoptan gelen tiz sesdir ama herkeste olacak diye problem yok kimi rahatsız bile olmuyor. Ayrıca mediamarkta 9.500₺ ye aynı laptopun orijinal Windows'lu hali satılıyor ona da bir göz at.
Buna katılmıyorum sırf Windows için o kadar fiyat farkına değmez hocam. Şahsen ben sağ altta Windows'u Etkinleştir yazısıyla kullanıyorum rahatsız etmiyor şeffaf bir yazı zaten
 
O fiyat bandına çıkarsanız 1660Ti modeller var hocam.

Ayrıca 1650Ti ile 1660Ti arasında yüzde 52 performans varken 1660Ti ile 2060 arasında yüzde 10 performans farkı var.
1650Ti+%52= 1660Ti
1660Ti+%10=2060

Çıktığınız fiyat (9500) bandında 1660Ti modeller mevcut ama yüzde 10 daha performanslı olsun derseniz 2060lı modeller 10500den başlıyor. Bu sebeple bütçe kısıtlı olduğu için değmeyeceğini düşünüyorum. 1660Ti ekran kartının fiyat performans oranı daha iyi

Eğer aldığınız model 1660Ti yerine 1660Ti Max Q çıkarsa (benim gibi araştırmadan alırsanız :D)
o senaryoda bile 1650 Ti'dan yüzde 36 daha performanslı. Ama yinede Refresh model olmadığına emin olun teknik özellikleri okuyun kendi sitesinden vb.

2070 Mobil ekran kartı 2080 Max Q ekran kartından yüzde 1 daha performanslı =)
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı