İç savaş çıkar mı?

Sadece gülüyorum :D

1629364587452.png

İç savaş riski var. İktidar partisi siyasal İslam görüşüne mensup bu da büyük bir risk faktörü.
Ordunun geçmişten gelen Atatürkçü bir geleneği var ve yönetim yıllardır bu Atatürkçü geleneğe zarar veriyor.

Halkın nispeten çeyreklik bir kısmı aşırı militan, dindar ve savaşçı tutuma sahip. Bunlar çok rahat kullanılabilir. Gelen mültecilerle ülkenin demografik yapısı bozuluyor. Bu da bir faktör.

Risk var ama zor, iç savaş veyahut şeriat gelme işi bayağı zor. Bunun için daha ileri şeyler olması lazım. Ona da cesaret edemezler diye düşünüyorum.

100 senede ülkede darbeler, terör olayları, depremler, koalisyon hükümetleri gibi türlü türlü felaketler yaşandı ama hiçbirinde ülkenin bağımsızlığından şimdiki kadar endişe edilmedi. Gençler hiçbir zaman şimdiki kadar umutsuzluğa kapılıp ülkeden kaçmak için fırsat kollar hale gelmedi. Adı gibi ideolojisinde milliyetçiilik barındıran bir parti tüm bu silahsız demografik işgale karşılık genç beyin göçünü maç seyreder gibi seyreder hale gelmiş. Sonumuz hiç iyiye gitmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı