İç tesisat sorunu tek bir DSL kablosu ile çözülebilir mi?

kranzeri

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Eve 2-3 sene önce internet bağlattım. Yaklaşık 4 ay önce ISS değiştirdim. İlk kurulumda dışarıdan gelen DSL kablosunu turuncu-beyaz kablo ile YAK-1 bağlantı aparatı kullanarak sabitlemişler. Daha sonra içeriye kadar kablo çekmişler. Modeme olan mesafe aslında 5-6 metre civarı, fakat kabloyu çeken ekip, kabloyu 10 metre kadar uzun tutup duvara çivilerle sabitleyip fazlasını sarmışlar. Sonrasında yine turuncu-beyaz kabloyu, modemin içinden çıkan DSL kablosunun ucunu keserek YAK-1 ile birleştirip modeme takmışlar. Yani 2 defa kablo eki yapmışlar. Aşağıya fotoğrafları koydum. 1. fotoğraf modem Yanı 2. fotoğraf dış hat birleşimi.

Son zamanlarda internetim sürekli kopuyor, gidip geliyor. Hem modem hem de ISS tarafı, bunun iç tesisat kaynaklı olduğunu belirttiler.

Benim sorum şu:
Yeni bir modem aldım, kutusunun içinden bir DSL kablosu çıktı. Bu kablonun bir ucunu kesip, dışarıdan gelen internet-telefon kablosu ile YAK-1 aparatı kullanarak birleştirsem bir sorun olur mu? Yoksa farklı bir yöntem mi önerirsiniz?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1743932828598.png
1743932842721.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İç tesisat sorunu yaşadım senin gibi internet üzerinden 1000 Mbit verebilen kaliteli Ethernet kablosu aldım elektrikçi çağırdım bina içindeki internet kutusundan bağlayıp dışarıdan camın kenarından delik açıp modemime kadar getirdim.

Uçlarını söküp bağlıyor adam zaten farketmiyor o dsl kablosuna dönüşüyor

Merhaba arkadaşlar,
Eve 2-3 sene önce internet bağlattım. Yaklaşık 4 ay önce ISS değiştirdim. İlk kurulumda dışarıdan gelen DSL kablosunu turuncu-beyaz kablo ile YAK-1 bağlantı aparatı kullanarak sabitlemişler. Daha sonra içeriye kadar kablo çekmişler. Modeme olan mesafe aslında 5-6 metre civarı, fakat kabloyu çeken ekip, kabloyu 10 metre kadar uzun tutup duvara çivilerle sabitleyip fazlasını sarmışlar. Sonrasında yine turuncu-beyaz kabloyu, modemin içinden çıkan DSL kablosunun ucunu keserek YAK-1 ile birleştirip modeme takmışlar. Yani 2 defa kablo eki yapmışlar. Aşağıya fotoğrafları koydum. 1. fotoğraf modem Yanı 2. fotoğraf dış hat birleşimi.

Son zamanlarda internetim sürekli kopuyor, gidip geliyor. Hem modem hem de ISS tarafı, bunun iç tesisat kaynaklı olduğunu belirttiler.

Benim sorum şu:
Yeni bir modem aldım, kutusunun içinden bir DSL kablosu çıktı. Bu kablonun bir ucunu kesip, dışarıdan gelen internet-telefon kablosu ile YAK-1 aparatı kullanarak birleştirsem bir sorun olur mu? Yoksa farklı bir yöntem mi önerirsiniz?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Eki Görüntüle 2463541Eki Görüntüle 2463542
Eğer bütün tesisatı yenilemeyi düşünüyorsanız telefon kablosu yerine cat6 kablo çekip 2 telini kullanın, daha sağlıklı olur. Ankastreden modeminize kadar gelen kablo eksiz olsun. Yapamazsanız, en azından ev içinde tek parça yapmayı deneyebilirsiniz. Bir elektrikçiden vs kestirebilirsiniz yeteri kadar. İnternetten alırsanız Reçber markasına bakabilirsiniz.

Eğer bütün tesisatı yenilemeyi düşünüyorsanız telefon kablosu yerine cat6 kablo çekip 2 telini kullanın, daha sağlıklı olur. Ankastreden modeminize kadar gelen kablo eksiz olsun. Yapamazsanız, en azından ev içinde tek parça yapmayı deneyebilirsiniz. Bir elektrikçiden vs kestirebilirsiniz yeteri kadar. İnternetten alırsanız Reçber markasına bakabilirsiniz.
Şöyle bir sorunum var eve bağlı ankastre yok direk TT direğinden tek kablo geliyor.

Direk tepesindeki dağıtım kutusu oluyor. Ona siz müdahale edemezsiniz. Ankastre koymamışlar muhtemelen evlerin çoğu müstakilse. O zaman ya sadece ev içi tesisatı, direkten gelen kablonun eve girdiği yere kadar değiştirirsiniz, ya da dış mekanada uygun bir kablo ile direk kutudan değiştirtmeniz lazım. O kutuya da Telekomdan baskası müdahale edemeyeceğinden iss inizle görüşüp, telekoma ankastre kutusunun olmadığı, direk dağıtım kutusundan internet aldığınızı ve burdaki kablonun değiştirilmesi için Telekom ekiplerine iş emri vermelerini sağlamalısınız. Ama kolay olmayabilir. Aşağıdaki konuya bir bakın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı