İcat Fikri

Benim var öyle bir sey ve ayrica masaj yapiyor :)
Aslında önceki arkadaşın şemsiyeli bank fikri ile bu fikir birleştirilebilir :D .

Mesela bank üzerini kapatack genişlikte şemsiye görevi gören bir güneş paneli olur. Böylece bank ıslanmaz. Kışın kar yağıdığında veya yağmur yağdığındada bankın ısıtma sistemleri güneş enerjisi ile depolanan enerji tarafından ısıtılır. Hem oturan ısınır hem de bank üzerine rüzgar tarafından savrulan yağmur,kar tanelerinin sebeb olduğu ıslaklık çabuk kurur. Gerçek hayatta yapımının da zor olacağını sanmıyorum.

Aslında önceki arkadaşın şemsiyeli bank fikri ile bu fikir birleştirilebilir :D .

Mesela bank üzerini kapatack genişlikte şemsiye görevi gören bir güneş paneli olur. Böylece bank ıslanmaz. Kışın kar yağıdığında veya yağmur yağdığındada bankın ısıtma sistemleri güneş enerjisi ile depolanan enerji tarafından ısıtılır. Hem oturan ısınır hem de bank üzerine rüzgar tarafından savrulan yağmur,kar tanelerinin sebeb olduğu ıslaklık çabuk kurur. Gerçek hayatta yapımının da zor olacağını sanmıyorum.
Mantıklı. Hem enerji üretilmiş olur, hem bank ıslanmamış olur :)

Zamanında fen projesi için kullanmıştım. Hiç yapılmamış bir şey olmaması gerekmiyor değil mi? Eğer öyleyse "Atık yağdan sıvı yapma." adlı bir şey yapabilirsin.

Şöyle ufak bir çizimle anlatmak isterim fikrimi [emoji23]:
1543602049514.jpeg

Ulan kalemin kapağı kayboldu bunu çizerken [emoji23]

Şuan sana yazdığım saçma gelebilir ama ben yinede yazayım dünyanın hava kirliliği gittikçe arttığından dolayı havadaki fazladan küresel ısınma gibi çeşitli problemlere yol açan CO2 vb lerin havaya içinde filtre olan büyüklüğü tercihe kalmış bir uçan aracın güneş enerjisiyle hergün sabahtan öğlen sonrası yani ikindi gibi temizliklerini sonlandırmasıyla hergün aynı rutinden belli bir yerden kalkacak drone veya uçak büyüklüğünde uçan aletler olabilir.

Kısaca havadaki kirli gazları temizleyen uçan bir araç.

Şöyle ufak bir çizimle anlatmak isterim fikrimi [emoji23]:Eki Görüntüle 347910
Ulan kalemin kapağı kayboldu bunu çizerken [emoji23]

Güzel fikir ama dis macunu üreten firmalarin satis standatinda olan büyüklük bunu biraz zor kiliyor. Dis macunu firmalari fiyatlari indirip macun tüplerini kücültmeleri lazim :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı