İçerisinde Windows kurulu olan HDD başka sisteme takılmadan nasıl temizlenir?

Can5000

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. Elimde 12 yıllık bir laptop var. Ve ben bu laptopun hard diskini yeni sistemime takacağım. Hard diskin içerisinde Windows kurulu olduğu için sistemime direk takmak istemiyorum. Acaba hard diski sisteme takmadan komple temizlemek mümkün müdür?

Daha iyi bir yöntem olup olmadığını bilmiyorum, bildiğim tek yöntem format USB'si ile sistemi başlatıp diski silmek olabilir.

Bunu format USB'si olmadan da yapabilirsin belki ama onun nasıl yapılacağını tam bilmiyorum.

Sisteme takmadan nasıl temizlemeyi düşünüyorsun?

Laptoptan çıkarmadan temizlemek istiyor anladığım kadarı ile.

Daha iyi bir yöntem olup olmadığını bilmiyorum, bildiğim tek yöntem format USB'si ile sistemi başlatıp diski silmek olabilir.

Bunu format USB'si olmadan da yapabilirsin belki ama onun nasıl yapılacağını tam bilmiyorum.

Laptoptan çıkarmadan temizlemek istiyor anladığım kadarı ile.

Laptopta mı diyorsunuz yoksa sistemde mi?

Selamlar. Elimde 12 yıllık bir laptop var. Ve ben bu laptopun hard diskini yeni sistemime takacağım. Hard diskin içerisinde Windows kurulu olduğu için sistemime direk takmak istemiyorum. Acaba hard diski sisteme takmadan komple temizlemek mümkün müdür?
Format USB Diski hazırlayın, ardından windows kurulumu ekranına gelip tüm disk bölümlerini silin (Flash diskinizin bölümü gözüküyorsa o bölümleri silmeyin) ardından bilgisayarı güç butonundan kapatın ve usb diskini çıkarın. Bilgisayarınız freedos olduğu zaman harddisk tamamen silinmiş olacak böylece tekrar yeni sisteminizde kullanabilirsiniz.

Tamamdır sağ olun.

Format USB Diski hazırlayın, ardından Windows kurulumu ekranına gelip tüm disk bölümlerini silin (Flash diskinizin bölümü gözüküyorsa o bölümleri silmeyin) ardından bilgisayarı güç butonundan kapatın ve USB diskini çıkarın. Bilgisayarınız FreeDOS olduğu zaman hard disk tamamen silinmiş olacak böylece tekrar yeni sisteminizde kullanabilirsiniz.

Tamamdır çok sağ olun deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı