batrobenn
Kilopat
Daha fazla
Üniversite öğrencisiyim. Eğitimim için laptop gerekiyor. Bu yaz zaten asgari ücret için 2 ay çalıştım (günde 12-15 saat ve tek gün izin). Düşünsenize, çalışırken çektiğim zorluklara karşılık aldığım maaş aylık 300 euro. Almak istediğim laptop 800 euro. Almanya'da benden daha basit iş yapan biri iki haftada bu laptopu alabiliyor. Ben bu laptopu alırken ayrıca kişisel ihtiyaçlarımı gidermem gerektiği için kaç ay çalışmam gerekiyor? Çalışırken derslerimden geri kalmayacak mıyım? Okumamın ne anlamı var? Ülkede haksızlık hat safhada. 21 yaşındayım ve gençliğimi yaşayamadım. Her yaz asgari ücrete tonlarca yük taşıdım hamallık yaptım. Ailemin bana haftalık verebileceği harçlık 150 TL. O yüzden sosyal hayatım çok geri kaldı. Arkadaşlarım dışarı çağırıyor ama çok nadiren katılım sağlıyorum. Hoşlandığım kızlara açılmıyorum tamamen kızlardan ilgimi çektim. Sevdiğimi söylesem ne olacak? WhatsApp'dan konuşacağız. Dışarı çıktığımda paramı su ve sigara almak için saklıyorum. Bir de kızla kahve mi içeceğim? Kahve olmuş 30-40 TL.