İçimi döküyorum

Benim durumum hepinizden kötü 17 yaşındayım çiftçi olduğumuz için çok ağır şartlar altında çalışıyorum yıllardır yazın gece bile tarla da sulama yapıyoruz römorkta yatıyorum traktör sürmekten kamburum çıktı gelirimiz çok iyi ama biz gelince para yok elime telefon alınca diyor babam çık odadan aylık gelirimiz 20 knın üzerinde ama 3-5 bin TL bana ayıramıyorlar evimizde ayda 10 15 k para çarçur oluyor ama bilgisayar deyince kan beynine sıçrıyor babamın kendisi günde 8 saat televizyon izliyor mart aralık arası 20 gün evde kalmamışımdır her gün tarladayım bu yaz bana verilen para hesapladım 425 TL 6-7 ay gece gündüz ağır iş altında çalışıyorum resmen benimle dalga geçiyor babam neyse.
Olsun kardeşim sen yine de devam et, babanın onları satıp yiyecek hali yoktur umarım. Muhtemelen sana kalacak tüm mallar o zamana kadar dişini sıkman lazım yaşın geçtikçe cebine para girecektir emin olabilirsin.

@yephedrine Technopat'a yaklaşık 2 yıl önce geldim ve nedeni ise berbat servisler. Buradan çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. O yüzden hatalar için hiç bir sıkıntım yok.
Ben de ne aldıysam zaten gerek buradan, gerek başka yerlerden çok araştırarak aldım. Fakat teknoloji şans işiymiş gerçekten. Kaç kere ürün değişimi yaptım, her seferinde ya aynısı ya da daha beteri geldi. Olmadım mı olmuyor, yapacak bir şey yok.

@388138 Vücut kemik yapım bozuk ve hala tedavi altındayım. Seni anlıyorum ama ben de sıkıntı çekeceğimi bildiğim için hiç bulaşmıyorum o işe. Takdir ediyorum seni.
Hocam geçmiş olsun, illa ağır bir işte çalışmak zorunda değilsiniz çok çeşitli iş imkanları mevcut sadece uzunda olsa araştırma yapmanız lazım.

Olsun kardeşim sen yine de devam et, babanın onları satıp yiyecek hali yoktur umarım. Muhtemelen sana kalacak tüm mallar o zamana kadar dişini sıkman lazım yaşın geçtikçe cebine para girecektir emin olabilirsin.

Yok, abimle beraber bakıyoruz. İstemem ben, ona kalsın. Okuyup kurtulacağım hayırlısı, bu dert çekilir mi?

@388138 vücut kemik yapım bozuk ve hala tedavi altındayım. Seni anlıyorum ama ben de sıkıntı çekeceğimi bildiğim için hiç bulaşmıyorum o işe. Takdir ediyorum seni.

11. sınıfsın değil mi? Bence derslerine çalışıp bu yıl ki bursluluk sınavına gir ve kazan aylık 300TL (zam gelecek) para veriliyor. 12. sınıfın sonuna kadar bursunu almaya devam edeceksin diye biliyorum. Bilgisayarı taksit yaptırırsın ve kendin ödersin. Hem çalışmazsın dışarıda hem de hayallerini gerçekleştirirsin. Ben bursululuk sınavını kazandım. Eğer okul için kursa gitmem gerekmeseydi bilgisayar alacaktım.

11. sınıfsın değil mi? Bence derslerine çalışıp bu yıl ki bursluluk sınavına gir ve kazan aylık 300TL (zam gelecek) para veriliyor. 12. sınıfın sonuna kadar bursunu almaya devam edeceksin diye biliyorum. Bilgisayarı taksit yaptırırsın ve kendin ödersin. Hem çalışmazsın dışarıda hem de hayallerini gerçekleştirirsin. Ben bursululuk sınavını kazandım. Eğer okul için kursa gitmem gerekmeseydi bilgisayar alacaktım.
10. sınıfım hocam.

10. sınıfım hocam.

Ne güzel. Eğer ailenin parana el koymayacağından eminsen bu yönteme başvurabilirsin. -Bazı aileler çocuklarının parasını boşa harcayacağını düşünüp böyle yapıyorlar-. Sadece evde oturup ders çalışıyorsun ve 2 yıl para kazanıyorsun. Hem bilgisayar masrafın bitince ihtiyacın olan diğer şeyleri de alabiliyorsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı