İçimi Döküyorum

Akdeniz1

Hectopat
Makaleler
14
Yer
Sinop
Daha fazla  
Merhaba, özür dileyerek bu konuyu açıyorum.

Şu anda çok büyük bir çöküşün içerisindeyim, bu eğitim hayatıyla ilgili değil ya da arkadaşlarımla, ailem ile ilgili. Aslında bu gelişmeler onların da elinde değil.

Şu anda ne yazık ki ekonomik durumumu, Türkiye sağ olsun kötü, bu yüzden ben de mümkün mertebe onlara bunları yansıtmamaya çalışıyorum. Ancak onlar sanki bana iyi bir hayat sunuyorlarmış gibi okulda deneme sınavlarının hepsinde ilk 3'e girmeme rağmen, Türkiye geneli bursluluk sınavını kazanmama rağmen ve bunların hepsini ders çalışmadan yapmama rağmen ve ders çalışmaktan hoşlanmadığımı bilmelerine rağmen sürekli bana "Ders çalışacaksın." dayatmasında bulunuyorlar.

Bilsem öğrencisiyim, ve 3D tasarım dersinde proje yapılacakmış da hoca beni seçmemiş. Sırf bu nedenle 2 gün surat yaptılar.

Eee tamam, ben bunların hepsine razıyım ve yaparım ancak bana iyi bir hayat sunamıyorlar, kuzenlerim (Komşumuz oluyorlar)sürekli bir gösteriş ve merak içerisindeler, örnek: Benim annem kız kardeşime bir takım aldı -aslında takım değildi ancak kendisi birleştirdi-kardeşim de giyip onların yanına çıktı sonra hoppa, kardeşimde yaşıt çocuklarında aynısını 1 hafta sonra görüyoruz. Benim babam ay çalışamadı, yeni çalışmaya başladı ancak o 5 ayın 5'inde de sigarası elinden eksik olmadı, hatta pazar günleri bizi 1-2 saat gezdirip hemen bilardoya koşuyor. Belki şu dönemlerde onlar için zor olacak ancak ben de bir tane güzel laptop istiyorum. Ve doğal olarak ailenin yetişkin üyelerinin birisi her zaman fakirliğimizden şikayet edip bankada 20.000TL'yi gümüşe yatırmışken diğeri de ayda 1000TLX12=12.000TL+Bilardo masrafları verince bu benim zoruma gidiyor ve ben de onlardan doğal olarak bazı pahalı şeyler istiyorum.

Hiç birine kendimi anlatamıyorum, hem onlar dinlemiyor hem de ben anlatamıyorum :(

İçimi dökmek istedim. Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle başarılarının devamını dilerim, son paragrafta ne anlatmak istediğini açıkcası anlayamadım ama sana önerim şu olacaktır:

Eğer ki ailedeki maddi durumdan ya da sana tavırlarından şikayetçi isen ve buna sürekli maruz kalmak istemiyorsan inadına daha çok çalışman gerekiyor. Ki kendi ayakların üzerinde daha erken durabilesin. Maalesef hiç kimsenin ailesini seçme şansı olmuyor ama ileride nasıl bir hayat yaşayacağını ve/veya kiminle evleneceğini seçebiliyor. İşte hayattaki en önemli bu 2 seçeneği çok önemsemen gerekiyor.

Hocam öncelikle böyle konular çok sinirimi bozuyor
Onları ikna etmeye çalış olmuyorsa bırak zorlama uğraşmaya değmez kendiniz çalışıp alın ya 12.000 neye harcıyor öyle sinirim bozuldu ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı