Java için hangi IDE önerirsiniz?

Hangi IDE

• Eclipse

Oy: 5 16,7%
  • VS Code

Oy: 11 36,7%
  • IntelliJ

Oy: 13 43,3%
  • NetBeans

Oy: 1 3,3%

• Oy verenlerin toplamı
    30

Karşıt Madde

Centipat
Makaleler
3
Arkadaşlar Java için ankette belirtilen hangi IDE'leri önerirsiniz? (başka bildiğiniz varsa belirtebilirsiniz).
Nedenini de yorumlarda belirtir misiniz?

Ben öğrenme amaçlı ve 2D top-down oyunlar geliştirmek için kullanacağım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Java için ankette belirtilen hangi IDE'leri önerirsiniz? (başka bildiğiniz varsa belirtebilirsiniz).
Ben öğrenme amaçlı ve 2D top-down oyunlar geliştirmek için kullanacağım.

Nedenini de yorumlarda belirtir misiniz?
Konfor acisindan IntelliJ, oyun deneyimim olmadigi icin ankete basmiyorum.

Eclipse, uzun zaman kullandım Java ile. Şuan Eclipse kullanarak C++'ta 3D oyun yapıyorum.
Ah ah, C++ ile çok uğraştım ama yapamadım bir türlü;

Çünkü bir türlü SDL kütüphanesini okutamadım.

Ama Eclipse Java ile daha önce 3-4 tane oyun yazdım. Oto-tamlama çalışmıyordu o kadar :D.

Ben de Eclipse kullanmıştım. Hocalar Eclipse ile projeyi yapın dedikleri için ancak pek sevemedim şu an. Yapmam gerekse VS Code kullanırım çoğu dili barındırdığından ve daha çok tercih edildiğinden dolayı. ( en son baktığım zaman açık ara birinciydi VS Code)
Ama oyun kodlama vs. yapmadığım için ankette oy kullanmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de Eclipse kullanmıştım hocalar Eclipse ile projeyi yapın dedikleri için ancak pek sevemedim şu an yapmam gerekse VS Code kullanırım çoğu dili barındırdığından ve daha çok tercih edildiğinden dolayı. ( en son baktığım zaman açık ara birinciydi VS Code)

Eclipse hızlı ama bazen oto tamlaması çalışmıyor. IntelliJ'de ağır çalışıyor ama Java için çok iyi.

VS Code bir IDE değil, editör.

Evet ama Debug yapabiliyor, derliyor, kodları çalıştırabiliyor, kod tamlaması çalışyor, maven oluşturabiliyorsun, hataları gösteriyor. Birçok durumda iş görüyor yani.

Eclipse hızlı ama bazen oto tamlaması çalışmıyor. Intellij'de ağır çalışıyor ama Java için çok iyi.

Ben hocaya VS Code kullansak daha iyi olmaz mı iş ortamları gibi yerlerde daha fazla tercih edildiğinden demiştim. Herkesin ödevini daha rahat kontrol ediyoruz diye öyle istiyorum, ancak sen istiyorsan VS Code da kullan demişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı