İçinde işletim sistemi kurulu olan HDD nasıl temiz biçimlendirilir?

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel İşsiz
Kuzenim yakın bir zamanda yeni bir dizüstü bilgisayar almıştı. Yeni bilgisayarda sadece 250 GB SSD bulunmakta ve bunun büyük bir kısmını doldurdu. Bende kendisine eski dizüstü bilgisayarının HDD'sini kullanabileceğini söyledim. Kuzenimin bilgisayar bilgisi sadece oyun oynama düzeyinde olduğu için kendi başına bunu halledemeyecek. Kuzenim ile farklı şehirlerdeyiz yanına gitme bir fırsatım da maalesef yok. Bu sebeple kafasının karışmayacağı bir çözüm bulmak istiyorum.

İçinde işletim sistemi kurulu olan bir HDD'yi Windows'un kendi biçimlendirme özelliğini kullanarak biçimlendirsek temiz bir biçimlendirme olur mu?

Yeni bilgisayara işletim sistemi yüklü HDD'yi takınca iki farklı kurulu işletim sistemi bilgisayarda açılırken bir sıkıntı çıkarır mı?

HDD veya RAM eklemek dizüstü bilgisayar garantisini bozar mı?

Veya son seçenek olarak kuzenimin eline HDD ile dizüstü bilgisayarı tutuşturup bilgisayarı aldığı Vatan Bilgisayar'a mı yollayayım :D orada biçimlendirip takarlar mı acaba?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İçinde işletim sistemi kurulu olan bir HDD'yi Windows'un kendi biçimlendirme özelliğini kullanarak biçimlendirsek temiz bir biçimlendirme olur mu?
Olur. Sıfırdan kurulum yapılıyorsa Windows'u yüklemek istediğiniz diski seçerken de biçimlendirme yapabilirsiniz.

Yeni bilgisayara işletim sistemi yüklü HDD'yi takınca iki farklı kurulu işletim sistemi bilgisayarda açılırken bir sıkıntı çıkarır mı?

Açılış ekranında hangi işletim sistemini başlatmak istediğinizi seçeceksiniz.

Olur. Sıfırdan kurulum yapılıyorsa Windows'u yüklemek istediğiniz diski seçerken de biçimlendirme yapabilirsiniz.

Sıfırdan kurulum yapabilecek bir durumda değil kuzenim. USB sıfırlar gibi windows üzerinden HDD sıfırlanırsa temiz bir biçimlendirme olur diyorsun.

Evet olur. Bu bilgisayar ekranında görünüyorsa HDD'ye sağ tıklayıp biçimlendir demeniz yeterli. Ayrıca kendinizi şartlandırmayın bilgisayar ya da teknoloji konusunda. Artık onlarca rehber var. Windows kurmak çocuk oyuncağı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı