İçinde Windows 10 kurulu HDD'yi laptopa takma

Bevkay

Kilopat
Yer
Mozambik
Daha fazla  
Merhabalar. İçinde Windows 10 kurulu 500GB bir HDD'm var. Bunu şu an kullandığım, SSD'sinde Windows 10 kurulu laptopuma nasıl takarım? İçinde eski laptopuma ait ekran kartı sürücüleri var. Eski HDD'yi nasıl sıfırlayabilirim ya da kullanabilir miyim?

Yeni laptopa takınca sorun çıkartmaması için eski laptopumun içinde yapabilirim, teşekkürler.
Şu an biçimlendirmeye çalıştığım zaman eski laptop üzerinden "bu birimi biçimlendiremezsiniz, kullandığınız Windows sürümünü içeriyor hatası alıyorum. Kendi laptopuma takıp mı yapmalıyım? Eğer kendi laptopuma yani yeni olana takıp yaparsam en fazla ne tarz bir hata alırım?

Flash belleğinize Windows 10 ISO dosyasını yazdırın. HDD takılı iken bilgisayarı USB üzerinden başlatın. Disk seçim ekranında HDD'yi sıfırlayın. Bakın HDD olmasına dikkat edin. Yoksa SSD içindeki Windows'u silebilirsiniz yanlışlıkla.

Flash belleğinize Windows 10 ISO dosyasını yazdırın. HDD takılı iken bilgisayarı USB üzerinden başlatın. Disk seçim ekranında HDD'yi sıfırlayın. Bakın HDD olmasına dikkat edin. Yoksa SSD içindeki Windows'u silebilirsiniz yanlışlıkla.
Daha önce yeni laptopuma W10 kurarken ISO hazırlamıştım olur o sanırım. Bu işlemi eski laptopumda yapsam olur mu? Bu arada bilgisayarı USB üzerinden başlatın demişsiniz, nasıl yapacağım fazlasıyla tecrübesiz ve bilgisizim de bu konuda.

Daha önce yeni laptopuma Windows 10 kurarken ISO hazırlamıştım olur o sanırım. Bu işlemi eski laptopumda yapsam olur mu? Bu arada bilgisayarı USB üzerinden başlatın demişsiniz, nasıl yapacağım fazlasıyla tecrübesiz ve bilgisizim de bu konuda.

Windows 10 kurarken ISO hazırladıysanız o da olur. Bilgisayara USB belleğinizi takıp kapatın. Ardından bilgisayarınızın BIOS veya boot menu tuşunu öğrenin. Eğer BIOS üzerinden yapıyorsanız boot sekmesine gelin USB belleğinizi boot sırasında 1. sıraya alın. Eğer boot menu üzerinden yapıyorsanız direkt USB belleğinizi 1. sıraya alın ve kaydedin. Ardından bilgisayarı başlatmak için bir seçenek olacaktır. O seçeneğe basarak bilgisayarı başlatın. Karşınıza kurulum ekranı gelecek. Devam ediyorsunuz ve disk seçim ekranına geliyorsunuz. HDD'nizi bulup tıklayıp biçimlendir veya sil diyorsunuz (sil yaparsanız Windows üzerinde sabit diskiniz gözükür ama alan oluşturmanız gerekir.) Biçimlendirme veya silme işlemi bittikten sonra kurulum ekranındaki çarpı işaretine basıp çıkın. Bastıktan sonra USB belleğinizi bilgisayardan çıkarmayı unutmayın.

Karşınıza kurulum ekranı gelecek. Devam ediyorsunuz ve disk seçim ekranına geliyorsunuz.

USB belleği seçerek başlattım, Windows 10 kurulumu açıldı şu an. Şimdi yükle ve bilgisayarınızı onarın diye 2 seçenek var önümde. Sanırım olmadı.

USB belleği seçerek başlattım, Windows 10 kurulumu açıldı şu an. Şimdi yükle ve bilgisayarınızı onarın diye 2 seçenek var önümde. Sanırım olmadı.

Sanırım RAM gelince HDD'yi yeni laptopa takıp yapacağım. Bir sorun çıkarsa o zaman yazmak daha mantıklı olurdu biraz aceleci davranıp hata yaptım gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sanırım RAM gelince HDD'yi yeni laptopa takıp yapacağım. Bir sorun çıkarsa o zaman yazmak daha mantıklı olurdu biraz aceleci davranıp hata yaptım gibi.

Şimdi yükle seçeneğini seçeceksiniz.

Son düzenleme:
Şu an yapıyorum, takıldığım yer olursa yazarım. Not olarak şunu bırakayım eski laptopun içinde yapıyorum bu işlemi. "yapamadım laptopun şarjı bitti"

Sanırım yaptım, 2 gün sonra RAM gelip HDD'yi takınca ne olduğunu yazarım.

Disk yönetiminden kontrol ettiniz mi?

Yaptığım yerde boyutunun değerleri hatırlamıyorum ama 469.69 GB toplam alan varsa 469.68'inin boş olduğu gözüküyordu yaptıktan sonra.

Olmuş o zaman.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı