İçinde Windows olan bir hard diski Windows'lu sisteme takma

HüseyinUygun

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Teknolojileri
Arkadaşlar merhaba başka bir bilgisayardan Windows'lu 500 GB'lık hard disk söküp kendi bilgisayarıma taktım içinde oyunlar, dosyalar var görselde gördüğünüz gibi ve ben bunları silip hard diski sıfırlamak istiyorum bir türlü sıfırlayamıyorum, biçimlendirme olarak ne yapabilirim yardımcı olur musunuz? Biçimlendirdiğimde hata veriyor.

1630177630213.png

1630177601641.png

Arkadaşlar merhaba başka bir bilgisayardan Windows'lu 500 GB'lık hard disk söküp kendi bilgisayarıma taktım içinde oyunlar, dosyalar var görselde gördüğünüz gibi ve ben bunları silip hard diski sıfırlamak istiyorum bir türlü sıfırlayamıyorum, biçimlendirme olarak ne yapabilirim yardımcı olur musunuz? Biçimlendirdiğimde hata veriyor.

Eki Görüntüle 1151768

Eki Görüntüle 1151767

Driverların güncel mi? Hangi Windows sürümünü kullanıyosun? Sistem özelliklerin neler? İki diskinde Windows sürümü aynı mı?

Eki Görüntüle 1151768

Eki Görüntüle 1151767

Format atarken kullandığınız USB ya da CD'sini takın oradan silmeyi deneyin.

CMD komut sistemine gir ve admin olarak çalıştır
Diskpart
List disk
Select Partition 1
Select disk(hard disk hangi diskte görüyorsa o numarayı seç)
Clean
Create Partition primary
Select Partition 1
Active
Format fs = NTFS
Assing

Bu işlemlerden sonra format atmış olacaksın

Diskpart
List disk
Select Partition 1
Clean
Create Partition primary
Select Partition 1
Active
Format fs = NTFS
Assing

Bilgisayara format atmak istemiyorum. Sadece başka bilgisayarda win yüklü olan harddiski çıkartıp benim var olan sisteme ekleyip yedek harddisk yapmak istiyordum meğersem windwos dosyaları var.
Diskpart
List disk
Select Partition 1
Clean
Create Partition primary
Select Partition 1
Active
Format fs = NTFS
Assing

1630182896998.png

Son düzenleme:
Bilgisayara format atmak istemiyorum. Sadece başka bilgisayarda win yüklü olan harddiski çıkartıp benim var olan sisteme ekleyip yedek harddisk yapmak istiyordum meğersem windwos dosyaları var.

Eki Görüntüle 1151861
Bilgisayarım>Özellikler>Gelişmiş Sistem Ayarları>Başlangıç ve Kurtarma kısmından varsayılan işletim sistemini değiştirin sonra yeniden başlatıp tekrar deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı