iCloud şifresi unutulmuş iPhone'ların parçaları başka bir iPhone'da kullanılabilir mi?

Makaleler
2
Arkadaşlar selam.

Elimde bir tane iPhone 6S var. 32 GB iPhone 5 ile takas edip, karşılığında almıştık. Üstüne 1000 lira verdik. Çünkü faturası vardı, IMEI kontrol etmiştik ve sıkıntısı da yoktu. Hal böyle olunca makul diye düşünmüştük. Bize her şeyi orijinal denmişti. Bizim de pek bir tecrübemiz yoktu açıkçası 2. Telefonlar için.

Sonradan öğrendik ki, telefonun ekranı değiştirilmiş ayrıca touch ID'de çalışmıyor. Pil sağlığı %98. Onu da değişmiş diye düşünüyorum.

Aklımıza şöyle bir olay geldi. İnternet üzerinden satılan iCloud şifresi unutulmuş telefonlar çok ucuza satılmakta. Böyle bir 6S bulup, orijinal ekranını bizim telefon ile değiştirsek olur mu? Böyle bir şansımız var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pil sağlığı kullanım süresine göre azalmakta, pilin değişmiş olduğunu göstermez bu. Touch ID konusunda ise tamir işlemini yapanlar mevcut, eğer ki parça değişimi olayı yapacaksanız anakart haricinde her türlü parçayı kullanabilirsiniz.

Senin cihazın batarya ve home tuşu kesinlikle değişmiş ekran için görmek lazım tabiki.

İnternetten icloud u patlamış cihaz aramak yerine sıkıntılı parça neyse serviste onu yaptırabilirsiniz. TouchID için resmi serviste ön panelin komple değişmesi gerekiyor oda eğer cihaz başka yerde açıldıysa parası ile bile yapmayabilirler çünkü apple orjinal parçada değişim varsa hasarlı cihaz değişim teklifi bile vermiyor kırıkta olsa orjinal parça olacak diyor.

Bunlar problem değil 6s güzel cihaz , kullan bence.

Senin cihazın batarya ve home tuşu kesinlikle değişmiş ekran için görmek lazım tabiki.

İnternetten icloud u patlamış cihaz aramak yerine sıkıntılı parça neyse serviste onu yaptırabilirsiniz. TouchID için resmi serviste ön panelin komple değişmesi gerekiyor oda eğer cihaz başka yerde açıldıysa parası ile bile yapmayabilirler çünkü apple orjinal parçada değişim varsa hasarlı cihaz değişim teklifi bile vermiyor kırıkta olsa orjinal parça olacak diyor.

Bunlar problem değil 6s güzel cihaz , kullan bence.

Benim şahsıma ait bir telefon değil hocam. Ben 7 kullanıyorum.

Problem olmadığı kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir açıkçası. Birde, takılan ekran orijinal olmadığı için normal bir iPhone ekranına göre renkler kötü. Klavyesinde bazen yazmak çok zor oluyor, saçma sapan şeyler oluyor.

Tamirciye göndermek de mantıksız bence biraz. Yine aynı şey olacak, yine çakma ürünler kullanılacak.

Apple'in kendi servisine götürmek zaten mantıksız bana kalırsa. 900 TL bir ekrana vereceğime, üstüne katar yenisini alırım. Çok fazla.

Lakin şöyle olabilir; bazen bazı Apple dışında Apple ürünleri tamir eder sağlam firmalar oluyor. Onlar biraz daha ucuza ve ya 1. kalite, yada orijinal ürün kullanıyorlar o yüzden sen hissetmiyorsun bile. Öyle bir yer bulursam olabilir.

Örneğin, bu site.

Bu site hakkında iyi şeyler yazıyorlar, güzel bir firmaya da benziyor.

Ben 7 Plus için A+++ kalite yan sanayi ekran aldım. Orijinal ekranla yan yana koyduğumda renkler bir tık soluk ama öyle fark yok gibi. Dokunmatik te yağ gibi akıyor. Yan sanayi ekranlarında kalite kalite olanları varmış. Ben 120 liraya geçen hafta aldım. Tavsiye ederim. Bataryayı da Baseus 3400 mah aldım. 240 liraya ekran ve bataryayı sıfırladım. Bir 5 sene daha gider. www.akilliphone.com'dan bakabilirsin ekranlara.

Arkadaşlar biraz alakasız ama bir sorum olacak. Bu cihazlara sonradan yan sanayi olarak OLED ekran takılabilir mi?

Öyle bir ekran üretilir ise olur. Çünkü AMOLED olan telefonlara LCD ekran takılabiliyor.
Ama kim neden yapsın orjinal ekran daha ucuza geliyor çünkü.

Konu ile alakalı orijinalden yenileme revize ekranlar var. Camı kırılmış mesela, ekran orjinal camı değişmiş sadece. Onlar kaliteli oluyor.

TouchID kısmına gelince servis anakartı değiştiriyor onun için. Bu da çok yuksek maliyet demek. 3. Parti tamiri yapanlar olabilir ancak sizin cihazınızda takılı olan telefonun orjinal ana ekran tuşu olmayabilir. Çünkü ekranı değiştirirken o tuş ile birlikte değiştiriyorlar bazı yerler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı