iCUE H100i Elite LCD ekranda kırmızı ünlem var

CS jigeN

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R7 5800X3D RTX 3080 10GB ASUS B550 A GAMING
İyi günler öncelikle bundan 2 3 ay öncesine kadar X sitesinden ikinci el bir bilgisayar aldım.
Şu ana kadar hiçbir problemini görmedim açıkçası tam istediğim türde bir şey.
Fakat sorunum şu PC de iCUE H100i Elite sıvı soğutucu takılı ve LCD ekranlı modeli.
İlk aldığım vakitlerde kendi yazılımından ekrana fotoğraflar GIF'ler vs aktarıp orada durmasını sağlayabiliyordum ve ekranın etrafında şerit ışık dönüp duruyordu.
Bundan 1 ay öncesine kadar birden o şerit kayboldu ve LCD ekran da sadece ücgeç içerisinde ünlem işareti duruyor.
Kendi yazılımını güncelledim yazılımı silip tekrar yükledim fakat hiçbir şekilde düzelmedi.
Kasayı açıp pompayı LCD'ye bağlayan kabloları söküp tekrar taktım fakat sonuç yine değişmedi.
Kendi kendine gitti ve hiçbir şekilde düzeltemedim.
Ne yapabilirim acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir sayfa var bununla ilgili:

Basit çevirisi:

Genel arıza hata türü pompayla ilgili olmayan tüm hataları kapsar. Bu hatalar genellikle LCD'nin Commander CORE'dan herhangi bir veri almamasından kaynaklanır.

iCUE ELITE CPU Cooler LCD Ekran yükseltme kitini satın aldıysanız, Commander CORE'unuzun LCD'yi destekleyen en son ürün yazılımına güncellenmemiş olması nedeniyle bu hatayla karşılaşabilirsiniz.

Sorunu çözüp çözmediğini görmek için aşağıdaki adımları deneyin:

1. LCD modülünden Commander CORE'a giden 20 pinli parçayı aşağı bastırarak tam olarak oturduğundan emin olun; fişteki beyaz şerit Commander CORE muhafazasındaki beyaz şeritle hizalanmalıdır.
    • Ayrıca 20 pinli olanı da kontrol edip pinlerden herhangi birinin hasarlı olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
  2. LCD kapağını hafifçe iterek 8 pinle tam temas ettiğinden emin olun.
    • NOT : Bunu yalnızca soğutucu kapalıyken yaptığınızdan emin olun, çünkü pompa devresi voltaj dalgalanmalarına karşı hassastır ve güç açıkken kapağı iterseniz hasar görebilir.
  3. Başka bir bilgisayarınız varsa, Commander CORE'u o bilgisayara bağlayın ve iCUE'yu kullanarak Commander CORE aygıt yazılımını en son sürüme güncelleyin.
  4. Bağlantıları kontrol ettiyseniz ve en son aygıt yazılımına sahipseniz, PSU'nuzu prizden çekerek tam bir güç döngüsü deneyin, gücün tamamen boşaldığından emin olmak için güç düğmesine birkaç kez basın, ardından sisteminizi tekrar takın ve yeniden başlatın.
  5. Son çare olarak, kayıt defteri anahtarlarını ve tüm dosyaları %APPDATA% klasörünüzden kaldırmak için iCUE'yi tamamen kaldırın, ardından iCUE'nin temiz bir kurulumunu gerçekleştirin.
    • NOT : Mevcut iCUE profillerinizi, profilleri bilgisayarınıza aktararak ve iCUE'yi temiz bir şekilde yeniden kurduğunuzda tekrar içe aktararak kaydedebilirsiniz.

Reddit'te Corsair destekle iletişime geçmiş ve birçok kişinin sorununu çözmüş bir mesaj gördüm:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Diyor ki:

Denetim masasını açın, programlar ve özellikler kısmına gelin. Oradan Corsair Utility Engine'i seçip kaldıın. Sonrasında Win + R kombinasyonuyla çalıştır sekmesini açıp %appdata% yazıp enterlayın. Orada içinde Corsair geçen her şeyi silin. Aynı işlemi %localappdata% için de yapın. Sonra iCUE 3 kullanıyorsanız C:\Program Files (x86) klasörüne, iCUE 4 kullanıyorsanız C:\Program Files klasörüne gidin. Orada içinde Corsair geçen her şeyi silin yine. Sonrasında Regedit'e girip HKEY_CURRENT_USER\Software\ altındaki Corsair klasörünü silin. Aynısını HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ için de yapın.

Bundan sonra sistemi yeniden başlatın. Yeniden iCUE indirmeden önce üstte Corsair'in sitesinde söylediği bağlantı kontrollerini de deneyebilirsiniz. Son olarak da yeniden iCUE indirip deneyin.

Hocam bunu zaten denemiştim ama PC tam olarak güçten bağımsız değildi kapalıydı fakat Power kablosu hala bağlıydı.
Ve kasa çalışırken birkaç kere LCD ekranı hafif ya da sert bir şekilde itmiştim ama çalışıyordu daha bu hatayı vermeden önce.
Bir de kasa markam Lian Li şimdi bu kasaların fanlarının bağlandığı bir hub var ve Corsair'in Hub'ı da yan yana duruyor.
Ben kasayı açtığımda bunları biraz kıpraştırdığımda PC kapanıyor tekrar açmaya çalıştığımda CPU tempature error hatası veriyor.
Kablolarla yaklaşık bir saat debelendikten sonra sorunu çözebiliyorum.

O ikisi arasında bir sıkıntı oluyor olabilir o halde. Biraz oynatınca sistemin kapanması normal değil çünkü. Birbirlerinden uzağa konumlandırmayı (kablolarının birbirine temas etmediğinden emin olarak) deneyebilirsiniz, mümkünse sadece birini kullanmaya çalışabilirsiniz.

O ikisi arasında bir sıkıntı oluyor olabilir o halde. Biraz oynatınca sistemin kapanması normal değil çünkü. Birbirlerinden uzağa konumlandırmayı (kablolarının birbirine temas etmediğinden emin olarak) deneyebilirsiniz, mümkünse sadece birini kullanmaya çalışabilirsiniz.

Az önce konuda yazılanları harfiyen yaptım 20 pinli soketi iyice yerime oturttum.
8 pinli olanı da yani pompanın LCD ekranını biraz ittirdim.
Tabii bunları yaparken güç kablosunu çıkarmıştım ve birkaç kere Power tuşuna bastım.
Power'ı tekrar taktığım şalteri attırdı sorun yok fakat PC'yi açtığımda yine pompada aynı logo var. şimdi iCUE yazılımını indireceğim muhtemelen yine olmayacak fakat ben yine de bir deneyeyim.

Bu arada o dediğim güç kesilme muabbetini az önce yapmadı.

Ve tabii ki tahmin ettiğim gibi olmadı fakat şunu da eklemekte fayda var.
iCUE yazılımında önceden GIF vs eklemek için pompayı görebiliyordum.
Bu sorunu yaşamaya başladığımdan beri onu da görmüyorum.
Yani o yükseltme kiti sanki takılı değilmiş gibi görmüyor.
Pompayı yazılımda görürken Commender Core yoktu pompa gittikten sonra o yerine geldi.
Bunlar şimdi olmadı tabii ilk bu sorun baş gösterdiğinde oldu.

Ve yazılım üzerinden güncellemeleri denetlediğimde yeni güncelleme mevcut gözüküyor.
Güncelle dediğimde indiriliyor diyor fakat 1 sn sonra internete bağlanılamadı yeniden deneyin diyor.
İnternetimde herhangi bir kopma vs söz konusu değil.
İnternette biraz araştırdım VPN ile bölgenizi ABD yapın öyle deneyin falan yazıyordu denedim ama o da işe yaramadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı