Çözüldü ID-Cooling SE 214 XT karta nasıl takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İsmail YANİK

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ana kartım ASUS Prime A320M-F. ID-Cooling'in soğutucusunu aldım. Takacaktım ki bir baktım sistemi takarken stok fanı takmak için alttaki vidaları sökmüşler. Bu videoyu izleyerek yapacaktım baktım benim o plastik şeylerin takıldığı yerler boş, vida falan yok nasıl yapmam gerekiyor elimde anakartı vidaları mevcut ama nasıl takacağımı bilmiyorum. Elimde 4 çeşit vida cıvata falan mevcut nasıl bir kombin yapılmalı? Anakartı kasadan söküp altına mı takmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_20230109_215235.jpg
    IMG_20230109_215235.jpg
    157,9 KB · Görüntüleme: 176
  • IMG_20230109_215419.jpg
    IMG_20230109_215419.jpg
    234,3 KB · Görüntüleme: 174
Çözüm
O kare parça yok hocamona ihtiyacım var zaten ama o olmasa stock fanda tutmaz degil mi?
Hocam o kare parça anakartın arka tarafındaki plaka.Siz ön taraftan söktüğünüz zaman o plaka büyük ihtimal kasanın diğer tarafında kaldı ve düştü, bende de öyle olmuştu kasanın diğer yanımdaki kapağı açın ordan alın zaten kasayı aşağı yukarı yaparsanız plakanın sesinden anlarsınız.
Takmanız ne kadar sürdü hocam kolay bir işlem miydi?

Ilk takmam 1 saat surdu gördünüz bir sürü sıkıntı yaşadım ama ilk seferim olduğu için bundan sonra taksam tahmini 10 dakikami alır. Korkmayın bir şeye zarar vermezsiniz yanlış yapamazsınız bütün parçalar bir bütün gibi her şey yerli yerine oturuyor. Biraz nazik olacaksınız biraz analiz yapacaksınız o kadar.

Takmanız ne kadar sürdü hocam kolay bir işlem miydi?
Ilk takmam 1 saat surdu gördünüz bir sürü sıkıntı yaşadım ama ilk seferim olduğu için bundan sonra taksam tahmini 10 dakikami alır. Korkmayın bir şeye zarar vermezsiniz yanlış yapamazsınız bütün parçalar bir bütün gibi her şey yerli yerine oturuyor. Biraz nazik olacaksınız biraz analiz yapacaksınız o kadar.
Normalde 5 dakikanızı alacak birşey, fakat anakart plakasından dolayı uzadı sizin işlem, montaj videolarında takma işlemini anakart sökük halde yaptıkları için o arka plakaya çok dikkat çekilmiyor, siz kasa içerisinde yaptığınızda dolayı plaka kasanın arkasına düşüyor.Tek dikkat edilmesi gereken stock soğutucuyu çıkarırken yavaşca sağa sola hareket ettirerek çıkarmak işlemciyle bir çıkmaması için.

O parçayı koymamışlar, diğer yorumlardan anlayacağım anakartın braketi kullanmışsınız. Ben olsam direkt iadeyi basardım. Neyse sizin bileceğiniz iş. Hayır olsun.
Hocam öyle bir parça yok zaten bende 3 tane ayrı 224 xt var hiç birinden çıkmadı, o parça anakartın Kendi plakası arkadaş altta görmediği için sorun oldu.

Dosya Ekleri

• BC8ABA02-7BA0-4E57-A308-ED99EFDFC800.jpeg
    BC8ABA02-7BA0-4E57-A308-ED99EFDFC800.jpeg
    127 KB · Görüntüleme: 53

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı