ID-Cooling SE-214-XT R5 5600 Valorant'ta 71 derece görmesi normal mi?

Makaleler
1
5600'ü bu hava soğutucu ile kullanıyorum. 2-3 aydır bilgisayara erişimim yoktu ve bu kadar sıcak değildi diye hatırlıyorum. Valorant oynarken genelde 68-69 derece ve 71 dereceye kadar da çıktı. Valorant ağır bir oyun da değil. Sebebi ne olabilir? Fanlarda sorun olabilir mi? Veya işlemcide bir sorun olması daha çok ısınmasına sebep olabilir mi? Boşta da 58-59 derecelerde geziyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
5600'ü bu hava soğutucu ile kullanıyorum. 2-3 aydır bilgisayara erişimim yoktu ve bu kadar sıcak değildi diye hatırlıyorum. Valorant oynarken genelde 68-69 derece ve 71 dereceye kadar da çıktı. Valorant ağır bir oyun da değil. Sebebi ne olabilir? Fanlarda sorun olabilir mi? Veya işlemcide bir sorun olması daha çok ısınmasına sebep olabilir mi? Boşta da 58-59 derecelerde geziyor.

Çok fazla termal macun yenilenmesi lazım ve fanlar tozlu ise temizlik.

Kasanın etrafında boşluk yoksa ve kasa fanları iyi değilse de olabilir.
Kasayı daha bugün aldım. Arka tarafında çok boşluk yok ama hiçbir yeri bitişik değil. Kasa DeepCool CC560

İşlemci en az bozulan parçalardan biri işlemci kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
Bozulduğu takdirde daha fazla ısınmaya sebep olabilir mi peki? Yani kendi fanı değil sonuçta nasıl bir bozulmada ısıyı arttırabilir onu merak ettim

Kasayı daha bugün aldım. Arka tarafında çok boşluk yok ama hiçbir yeri bitişik değil. Kasa DeepCool CC560.

Bozulduğu takdirde daha fazla ısınmaya sebep olabilir mi peki? Yani kendi fanı değil sonuçta nasıl bir bozulmada ısıyı arttırabilir onu merak ettim.

İşlemci kaynaklı bildiğim sorun OC kaynaklı olabilir işlemcinin volt ayarlarıyla oynamadiysan olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı