FNT
Hectopat
8K nın gelmesine daha var. 4K ya bile yeni yeni geçiliyor.8k 60 FPS bekliyordum PS5 PRO icin.
8K nın gelmesine daha var. 4K ya bile yeni yeni geçiliyor.8k 60 FPS bekliyordum PS5 PRO icin.
Haklısınız hocam çektiği gücü düşünmemiştim.Güç tüketimi çok yüksek, ona göre daha güçlü işlemci de koymak zorunda kalırlar fırına döner alet. Konsollar kompakt olmalı.
7900 XTX gücünü 170W'tan çıkardığın vakit gönül rahatlığıyla koyabilirsin.
Yoo PS4 Pro ve xbox one x 4k oynatiyordu oyunlari.8K nın gelmesine daha var. 4K ya bile yeni yeni geçiliyor.
Düz PS5 çoğu oyunda 1080P'den veya 2K'den 4K'ya upscale edilmiş görüntü sunuyor. Ona rağmen Alan Wake 2 gibi gerçekten yeni nesil oyunlarda yansıma, gölgelendirme ve kaplama kalitesi anlamında kısılmış bir yapısı var. 4060 Ti bile Path Tracing+ RR+ FG üçlüsü ile PS5'ten iyi görüntü ve FPS değerleri sunuyor. Artık teknoloji çok hızlı gelişiyor ve 7 yılda bir yenisi gelmesi planlanan cihazlar bu hıza yetişemiyor. Hoş gerçi PS2 döneminde bile konsolun güçsüzlüğü yüzünden bir ton eksik çıkan oyun oynadık.
Konsollarin optimize anlamında farklı olduğu aşikar. Öte yandan nasıl ki PS3'teki GTA 5 çok kötü bir durumdaysa(Sık sık 30'un altında FPS değerleri, yükleme süreleri, kaplama kalitesi, uzak çizim mesafesi, AA gibi noktalarda sınıfta kalıyor) diğer oyunlar da böyle olabilir. Yani evet, konsollarda özel optimizasyon var fakat ortadaki donanım bu kadar kisitliyken optimizasyon da bir yere kadar dayanıyor.
Ha bu arada PS5 Pro gerçekten 8K oynatabilir. Tabii FSR3 ile 1080p gibi düşük çözünürlükten upscale edilmiş olur.
Aynen abi 16k 120 fps gelir mi?8k 60 FPS bekliyordum PS5 PRO icin.
Çoğu oyun 4k ya upscale ediliyordu.Yoo PS4 Pro ve xbox one x 4k oynatiyordu oyunlari.
Eğer bu konsolu 700-800 dolar arasında satmaya planlıyorsalar bu konsol satmaz. Çünkü bu konsolların aslında PC'den daha ucuz aletler olduğu için insanlar bu konsolları tercih ediyor yoksa 800 dolar vereceğine gitsin PC dizsin. Yurt dışında bu aletler fakir işi ürünler insanlar PC yerine bundan daha uzun ömürlü konsolları alıyor.
PS4 ilk çıktığında 400 dolardı. Sonra Slim modelle birlikte 300 dolara düştü ve PS4 Pro 400 dolardan satışa sunuldu. PS5'te orijinal modelin fiyatını düşürüp Pro modelin fiyatını orijinal modelin eski fiyatı yaparlar mı emin değilim. Ha yine de en fazla 600 dolar olur diye düşünüyorum.Bizim millet teknoloji geliştikçe fiyatların yerinde saydığı gerçeğine alışamadı. Hayır vaktinde "ooo RTX 3090 kesin 5000 dolar olur, RTX 4090 10.000 dolar olur" diye uçuyorlardı da.
Fiyatı PS5 ile aynı ya da taş çatlasın $50 fazla olur.
700-800 dolar yaparlarsa fiyatını Steam Deck'in 1TB modeli de o fiyatta bahanesini kullanarak yaparlar.Eğer bu konsolu 700-800 dolar arasında satmaya planlıyorsalar bu konsol satmaz. Çünkü bu konsolların aslında PC'den daha ucuz aletler olduğu için insanlar bu konsolları tercih ediyor yoksa 800 dolar vereceğine gitsin PC dizsin. Yurt dışında bu aletler fakir işi ürünler insanlar PC yerine bundan daha uzun ömürlü konsolları alıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.