[İddia] Playstation 5 Pro RDNA3 mimarili RX7700XT performansında bir GPU kullanacak

PS4 ilk çıktığında 400 dolardı. Sonra Slim modelle birlikte 300 dolara düştü ve PS4 Pro 400 dolardan satışa sunuldu. PS5'te orijinal modelin fiyatını düşürüp Pro modelin fiyatını orijinal modelin eski fiyatı yaparlar mı emin değilim. Ha yine de en fazla 600 dolar olur diye düşünüyorum.

Hepi topu ekran kartını RDNA3 tabanlı yapacaklar. İşlemcisine baksana hala Zen2 deniliyor Zen3 yapmaya bile tenezzül etmemişler.

Bizim millet teknoloji geliştikçe fiyatların yerinde saydığı gerçeğine alışamadı. Hayır vaktinde "ooo RTX 3090 kesin 5000 dolar olur, RTX 4090 10.000 dolar olur" diye uçuyorlardı da.

Fiyatı PS5 ile aynı ya da taş çatlasın $50 fazla olur.

Ben zaten 700-800 dolar olacak demedim başkasının yorumunu görünce onunla ilgili tahmin yürüttüm.

Çocukluğumdan beri hep PC kullandığımdan mıdır nedir, her ne kadar hayatımın belli bir bölümünü ps3 ve Xbox 360 ile geçirsem de konsolları bir türlü sevemedim. Yurtdışından getirtme olanığım olursa tek sevineceğim yanı kontrolcüsü olurdu herhalde. Diğer insanları bilmiyorum ama Sony bir kaç yıldır sadece konsol değil, genel kalite anlamında bir düşüşte gibi.

PS5 Pro çıkması elbette güzel bir durum ancak PS5'in yeterliliğinin kısa sürede sorgulanır hale gelmesini biraz garipsiyorum. Yani çıkalı birkaç sene olmuş cihazın oyunlarda istenilen performans ve görüntü kalitesini sunamayıp gücünün tartışılır hale gelmesi çok manasız geliyor. Hoş, PS5'e tam manasıyla yeni nesil kavramını yansıtacak kaç tane oyun çıktı o da ayrı bir mevzu.

Konu başında söylendiği gibi PS5 olarak çıkması gereken ürün buydu aslında.

Ayrıca fiyat konusunda o kadar uçup kaçmaya gerek yok dolar bazında, üstüne 40-50 dolar koyarlar en fazla. Bizim ülkede öyle olmasa da diğer ülkede konsollara olan bakış şu çünkü: İyi bir PC için bütçesi olmayanların en azından oyunları deneyimleyebilecekleri cihazlar. 🤡

Biri yazmış 800 dolar biri demiş 700 dolar. Arkadaşlar PS5 fiyatı yurt dışında ne kadar ise onun üstüne 100 dolar ekleyin alın size PS5 Pro fiyatı. Siz neden bu kadar mantıksız düşünüyorsunuz. Kaldı ki ilk defa Pro adı altında cihaz çıkmıyor, bakın PS4 Pro örneğine.

Ayrıca iddalar birkaç gündür mevcut ve 60cu RDNA 3 mimarili bir GPU kullanacak, seri üretim ve silikon istikrarı için 56cu kullanan yani RX 7800 XT GPU kullanacağı kesin gibi. İşlemci tarafında ise oyunun kaynak kodu işlemcide çalıştığı için aynı işlemcini 4.4GHz hızlarda çalışan bir versiyonu olacağı belirtiliyor. Hatta Sony bu hafta 3. parti firmalara Devkit'leri yollayacağı ve olası 3. parti sistem sızıntısına karşılık bu aralar yakın zamanda PS5 Pro'nun teknolojisini anlatan bir duyuru, bir lansman yapması bekleniyormuş. Takipteyiz bakalım görelim hepbirlikte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı