[İddia] Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı'nın geçme notu 70'e yükseltildi!

Bence hiç hoş olmamış. Sayısal öğrencilerine yazık.

Sayısalın dili Türkçe değil mi? Orada okuduğunuz soruyu anlamak için neye ihtiyacınız var? Türkçe bilgisine. Kendi dilimizde nereye nokta, virgül, boşluk konmasını bilmeyen bir şekilde yetiştiriyoruz öğrencilerimizi. B2 seviyesine kadar yükselmiş, İngilizce geliştirmiş öğrencilerim sınavda büyük küçük harf yazamıyorlar, noktalama kullanamıyorlar.

Ayrıca bu söylediğinize göre üniversite sınavından dilcilerin vay haline. Sayısal en azından sözle ders alıyor, sözel en azından sayısal ders alıyor. Eşit ağırlık hepsini alıyor ama dil hiçbir sayısal dersi almadığı halde üniversite sınavında matematik ve fen yapıldığı zaman avantaj sağlıyor.

Kitap okuma gibi alışkanlıkları kazandırmaya, ana sınıfından başlamalılar. Açıkçası ben, bu dersi de, hocasını da pek sevmezdim. Üniversitede ve üniversiteden sonra diksiyonun önemini fark ettiğim için kitap okumaya başladım. Kitap okuma alışkanlığı kazanamamış birine Edebiyat öğretemezsiniz.

Kitap okuma gibi alışkanlıkları ana sınıfından kazandırmaya başlamalılar. Açıkçası ben, bu dersi de, hocasını da pek sevmezdim. Üniversitede ve üniversiteden sonra diksiyonun önemini fark ettiğim için kitap okumaya başladım. Kitap okuma alışkanlığı kazanamamış birine Edebiyat öğretemezsiniz.

Nasıl kitap okuma alışkanlığı kazandırılır bilmiyorlar ki. Hayatında kitap okumamış çocuğa klasik eserleri zorla okutunca alışkanlık kazanır sanıyor ultra zekalar.

İlköğretimlerde Türkçenin geçme notu 55'den 70'e, liselerde 50 olan geçme notu 70'e yükseltildi. Yıl sonuna göre Türk Dili ve Edebiyatı ya da Türkçe dersi 70'den düşük olan öğrenciler, başarısız olarak kabul edilip dersi geçemeyecek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geçen seneden beri bu şekilde değil mi zaten?

Sayısalın dili Türkçe değil mi? Orada okuduğunuz soruyu anlamak için neye ihtiyacınız var? Türkçe bilgisine. Kendi dilimizde nereye nokta, virgül, boşluk konmasını bilmeyen bir şekilde yetiştiriyoruz öğrencilerimizi. B2 seviyesine kadar yükselmiş, İngilizce geliştirmiş öğrencilerim sınavda büyük küçük harf yazamıyorlar, noktalama kullanamıyorlar.

Ayrıca bu söylediğinize göre üniversite sınavından dilcilerin vay haline. Sayısal en azından sözle ders alıyor, sözel en azından sayısal ders alıyor. Eşit ağırlık hepsini alıyor ama dil hiçbir sayısal dersi almadığı halde üniversite sınavında matematik ve fen yapıldığı zaman avantaj sağlıyor.
Farklı yere çekiyorsunuz ama arkadaşın dediğini. Şahsen ben de sayısal bitirdim lisede ancak oturup yazar-eser ezberlemek, yazar hayatı ezberlemek tam bir işkenceydi.

Hocam ben öyle demek istemedim. Türkçeyi herkes öğrenmeli zaten ama benim için edebiyat kısmından yana sorun var. Mesela ben fen lisesinden mezun oldum ama 3 sene boyunca bana türkçenin yanında edebiyat da anlattılar. Madem geçme notunu 70 yapıyorlar o zaman edebiyatla işi olmayan öğrencilere edebiyat anlatılmasın sadece Türkçe dersi verilsin.

Farklı yere çekiyorsunuz ama arkadaşın dediğini. Şahsen ben de sayısal bitirdim lisede ancak oturup yazar-eser ezberlemek, yazar hayatı ezberlemek tam bir işkenceydi.
Farklı yere çekmiyorum. Zorunlu olduğu için, yeteneğim ve bilgim olmadığı halde ben de 2 sene boyunca matematik ve geometri dersi aldım ama oturup çalışınca yeterli puanı aldım geçtim. Bu da aynı şey ama buradaki kendi dilimiz, farklı bir branş değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı