IDE Disk Takınca PC Açılmıyor

ZulkufBey

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba beyler.
Ben eski donanımlarımdan İDE olan HDD yi dönüştürücü ile sata olarak anakarta bağladığımda pc anakart logosunda kalıyor ve açılmıyor neden acaba ?

En başta anakartınızın BIOS sürümünü mutlaka güncelleyin. Birçok sorunun çözümü olabiliyor.

Daha sonra IDE bağlantılı eski HDD'mizi alıp farklı bir sistemde teste sokalım, HD Tune'nin güncel sürümünü indirip test edebilirsiniz. IDE demek o HDD'nin bozulmaya yüz tuttuğu anlamına gelir.
IDE teknolojisi artık tarih oldu, kurtulmalısınız bu disklerden.

Son olarak, HDD sağlam ise kurulum DVD veya USB'si ile işletim sistemini onarma, işe yaramazsa yeniden kurma yoluna gidebilirsiniz.

Anakartın AHCI modunda çalışıyor olabilir. IDE'ye çevirmen gerekiyor BIOS'tan. Sorun bu değilse çeviricide problem olabilir.

Anakartın AHCI modunda çalışıyor olabilir. IDE'ye çevirmen gerekiyor BIOS'tan. Sorun bu değilse çeviricide problem olabilir.
Peki bu şekilde yaptıktan sonra diğer HDD ler için sorun olur mu ?

En başta anakartınızın BIOS sürümünü mutlaka güncelleyin. Birçok sorunun çözümü olabiliyor.

Daha sonra IDE bağlantılı eski HDD'mizi alıp farklı bir sistemde teste sokalım, HD Tune'nin güncel sürümünü indirip test edebilirsiniz. IDE demek o HDD'nin bozulmaya yüz tuttuğu anlamına gelir.
IDE teknolojisi artık tarih oldu, kurtulmalısınız bu disklerden.

Son olarak, HDD sağlam ise kurulum DVD veya USB'si ile işletim sistemini onarma, işe yaramazsa yeniden kurma yoluna gidebilirsiniz.
İşletim sisteminde sorun olduğunu sanmıyorum. 2 bilgisayarda da denedim ikisinde de anakart modelinde takılı kaldı.Birde @Asım Demir arkadaşın dediğini göz önüne alarak AHCI modunu değiştirmeyi deneyeceğim. Fakat sorun olur mu bilmiyorum diğer diskler için.

Şuan o sistemde, aynı anda 1'den çok disk mi kullanıyorsunuz?
AHCI mod, SATA disklerde desteklenen bir teknolojidir. BIOS'dan gerekli ayarlamayı yapıp sonucu iletirsiniz. Karşınıza AHCI - RAID - IDE seçenekleri gelir, IDE ile devam edin, kaydetmeden çıkmayın.

Son düzenleme:
BIOS'ta AHCI etkinse tüm diskleriniz AHCI modunda çalışır. IDE yaptığınızda ise IDE olarak çalışır. Her iki durumdan önce işletim sisteminde kayıt defteri üzerinden değişiklik yapmak gerekir veya baştan Windows kurmanız gerekir. Diğer HDD'lerde işletim sistemi yok ise sıkıntı çıkartmaz.

Şuan o sistemde, aynı anda 1'den çok disk mi kullanıyorsunuz?
AHCI mod, SATA disklerde desteklenen bir teknolojidir. BIOS'dan gerekli ayarlamayı yapıp sonucu iletirsiniz. Karşınıza AHCI - RAID - IDE seçenekleri gelir, IDE ile devam edin, kaydetmeden çıkmayın.
Evet 1 den çok disk kullanıyorum. İşletim sistemi başka bir diskte ve oda sata bağlantılı. BIOS'tan IDE yaparsam sorun olur mu ?

AHCI konumundayken kurulum yapıldığı için boot edemeyecek sürekli sorun çözmek isteyecektir.
Windows'ta yeniden kurulum yapmadan IDE moda geçmek;
Başlat çubuğundaki arama kısmına Regedit yazıp çıkan kısayola tıklıyoruz. Ardından;

HKEY_LOCAL_MACHINE\CurrentControlSet\Services\msahci

HKEY_LOCAL_MACHINE\CurrentControlSet\Services\iaStorV

Satırlarının her birine ayrı ayrı girerek Start >> REG_DWORD değerlerini 3 yaptıkdan sonra kayıt defterlni kapatıyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı