IDE dönüştürücü ile tek SATA girişine 2 HDD bağlamak mümkün mü?

Caner Erkin

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Western Digital WD2500BB/Seagate Barracuda 7200.10
Anakart
Gigabyte A520M K V2
Dostlar merhaba, elime 2 adet 250GB'lık IDE hard disk geçti. Ben bu harddiskleri IDE kablo ile birbirine bağladım. Şimdi bu kablonunda ucuna bir dönüştürücü alıp anakartıma bağlamak istiyorum. Sorum şunlar;

İki hard disk tek SATA girişine bağlanırsa bir sorun oluşurmu.

IDE-SATA dönüştürücülerin üstünde bir de Molex girişi var. Bu Molex girişine Molex kablo bağlasam tek Molex kablo iki harddiskide besleyebilir mi? Bu ve buna benzer dönüştürücüler mevcut internette.

Platoon 3.5 İNÇ SATA - IDE ÇEVİRİCİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ ADAPTOR HDD HARD DISK DVD Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Harddisklerde bunlar; 19 October 2024

Anakart: Gigabyte A520M K V2.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: Jieshuo RX580 8 GB.
RAM: XPG Gammix D30 8×2 16 GB DDR.

Bu dönüştürücü SATA bir diski IDE cihaza bağlamak için yani senin yapacağın işin tam tersi için.

Bu dönüştürücü SATA bir diski IDE cihaza bağlamak için yani senin yapacağın işin tam tersi için.

Hem SATA'yı IDE'ye çevirmek hem de IDE'yi SATA'ya çevirmek için kullanabilirsin bu dönüştürücüleri.

Çalışmaz. İDE bağlantılarında iki cihazı aynı porta bağlayabilmek için Master/Slave ayarı var. SATA'da böyle bir ayar mevcut değil/tanımıyor.

Peki bunun hiç bir çözümü yokmu şimdi. İstesem iki tane dönüştürücü alıp bağlarım kablolarını kullanırım. Boşa iki tane dönüştürücüye para vermek istemiyorum. Ama sanınırım en mantıklı çözüm bu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı