İdeal mouse polling rate ayarı nedir?

Sıralayayım
1000Hz - 1ms
2000Hz - 0, 5ms
4000Hz - 0, 25ms
8000Hz - 0, 125ms
Eğer profesyonel değilseniz oyun desteklese bile Max 4K kullanmanızı tavsiye ederim çünkü çok pil yiyor ve işlemciniz orta segmentin altındaysa FPS düşüşüne yol açıyor.
FPS olarak denedim fakat pek bir farkı yok, işlemciye de baktım ve öyle yorma gibi bir muhabbet yok gibi. Fakat dediğiniz gibi şarj eriyip gidiyor. 2-3 gün boyunca 1000hzde kullandım şarjım %100'den %70'e düşmüştü, 1 gün 8000hzde kullandım ve şarj %70'den %30'a düştü.

Profesyonel oyuncuları takip etmiyorum ama bir FPS oyunu profesyonel oynanacaksa az gecikmenin faydası olur.

Desteklenmeyen oyun icin bir onemi yok. Cogu desteklemiyor zaten, ve ne kadar yuksek FPS o kadar dusuk input lag. Hz yukseltince FPS de dustugu icin yine mantiksiz oluyor.

FPS olarak denedim fakat pek bir farkı yok, işlemciye de baktım ve öyle yorma gibi bir muhabbet yok gibi. Fakat dediğiniz gibi şarj eriyip gidiyor. 2-3 gün boyunca 1000Hz'de kullandım şarjım %100'den %70'e düşmüştü, 1 gün 8000Hz'de kullandım ve şarj %70'den %30'a düştü.

İşlemciniz ne hocam?

Desteklenmeyen oyun icin bir onemi yok. Cogu desteklemiyor zaten, ve ne kadar yuksek FPS o kadar dusuk input lag. Hz yukseltince FPS de dustugu icin yine mantiksiz oluyor.

Zaten önceki mesajlarımı okursanız "desteklenen oyunlarda" diye belirttim.

Profesyonel oyuncuların kullandığı Hz değerini hangi site üzerinden öğrenebilirim hocam?

R5 7600

7600 zaten 8K Hz problem çıkaracak işlemci değil. Problem çıkaracak işlemciler R5 4500/ i5 10400 altı işlemciler.

7600 zaten 8K Hz problem çıkaracak işlemci değil. Problem çıkaracak işlemciler R5 4500/ i5 10400 altı işlemciler.
8000hz'in hangi oyunlarda destekleyip desteklenmediğini öğrenebileceğim bir yer var mıdır hocam?

Gordum zaten bir şey demedim. Desteklenen oyun sayisi az zaten, Valorant-CS uzerinden ornek verirsek Hz olayi bos, arkadas yuksek ihtimalle ikisinden birini oynuyordur.

Profesyonel oyuncuların kullandığı Hz değerini hangi site üzerinden öğrenebilirim hocam?

R5 7600

Hatirlamiyorum maalesef.

Valorant-CS uzerinden ornek verirsek Hz olayi bos, arkadas yuksek ihtimalle ikisinden birini oynuyordur.
Zaman zaman Valorant, CS, PUBG gibi oyunlar oynuyorum. FPS oyunları harici zaten 1khzde kullanıyorum. Konuyu açmamın sebebi 8khzin cidden aham şaham bir özellik olup olmadığını merak etmemdi, eğer bahsedildiği kadar iyi bir özellik değilse bundan sonra 1khzde kullanmayı düşünüyorum.
ProSettings.net bahsettiğiniz site bu olabilir mi hocam?

Zaman zaman Valorant, CS, PUBG gibi oyunlar oynuyorum. FPS oyunları harici zaten 1KHz'de kullanıyorum. Konuyu açmamın sebebi 8KHz'in cidden aham şaham bir özellik olup olmadığını merak etmemdi, eğer bahsedildiği kadar iyi bir özellik değilse bundan sonra 1KHz'de kullanmayı düşünüyorum.
ProSettings.net bahsettiğiniz site bu olabilir mi hocam?

Evet buydu sanirim. 8K dedigin gibi pazarlama stratejisi, FPS'in iyiyse 2K Hz'den sonrasi pek onemli degil. Bende 4K var 1K kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı