İdealiniz nedir?

Rahat bir hayat yaşamak için iyi bir kariyer yapıp, yurtdışına çıkmak. Çok şükür yaptım. Birde dünya gezme hayalim var. Ufaktan başladım.
 
Adımı ben öldükten sonra dünyada ne kadar süre tutabilirsem faydadır şahsıma düşüncesiyle yaşıyorum. Bu amaç uğruna yapılanlarla hem insanların katında hem de Tanrının katında yüksek mertebeler bizim oluyor. Bunun için yaşanmaz da ne için yaşanır, ben neyim ki yalnız kendimi düşüneceğim? Başkasına bir fayda sağladıkça zaten Allah mükafatını verecektir.
 
Örnek verir misiniz hocam? Hangi ideali savunduğumuzu falan mı soruyorsunuz? Konunun ilk mesajına bir örnek ekleyin bence, insanların bu şekilde anlaması zor çünkü. Herkes somut örnekler verir normal olarak.
Biraz daha açmaya, konuyu genişletmeye çalıştım, çok haklısın bu konuda.

Örnek: Somut, sıradan, sığ olmayan; en derin amaç.

Ulaşmak istediğiniz en derin hayal, en mükemmel amaç. Uğruna yaşadığınız, yoluna baş koyduğunuz en mükemmel ülkü; sonucunu mutlak kılmak adına uğrunda hayatınızı adayacağınız düş.
Aslında o kadar da derin bir konu değil. Aşağı yukarı yazılan mesajlar da konunun asıl ekseninden çok aşağı kalır sayılmaz aslında. Aynı doğrultuda sayılır lakin biraz da dediğin gibi açıklamadığım için "somut" örneklerin verilmesi çok doğal.

Benim hatam.
 

Geri
Yukarı