05eraykrc
Hectopat
2022 Ocak ayında aldığım Lenovo marka bilgisayarım çok ısınıyor. Altında hava alıp verebileceği kadar boşluk bulunmakta ama bilgisayar aşırı ısınmakta. Boşta maksimum 96 derece gördüm az önce. Aşırı ısındığını oyun oynarken bilgisayarın aşırı kasması ve oyunların 5 FPS'e kadar düşmesi ile anladım. Bilgisayar maksimum 98 dereceyi görüyordu ve işlemci hızını 202 MHz kilitliyordu ama sonradan kendini soğutuyordu ve sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ediyordum. Bugün FIFA 21 oynarken işlemcim aşırı ısındı ve sıcaklık değerlerine bakmak için girdiğimde sadece işlemcimim değil, SSD'min de aşırı ısındığını gördüm 84 derece civarlarında dolaşıyordu. Aşırı ısınma basit bir oyun olan LoL'de bile devam edince bilgisayarıma format atma kararı aldım(eskiden sadece aşırı sistem yoran oyunlarda oluyordu). Format attıktan sonra da bütün driverları kurdum ama aşırı ısınma sorunu devam ediyor, bilgisayarıma hiçbir korsan oyun veya 3. parti yazılım indirmemiştim, sebebini merak ediyorum. Bilgisayarım neden ısınıyor? Ne yapmalıyım?
Not: Bütün sürücülerim ve Windows sürümüm günceldi, Windows 11 kullanıyordum.
Bilgisayarım:
Not: Bütün sürücülerim ve Windows sürümüm günceldi, Windows 11 kullanıyordum.
Bilgisayarım:
- Lenovo Ideapad 5
- i5 1135G7.
- MX450 2 GB.
- 512 GB SSD.
Son düzenleyen: Moderatör: