Ideapad Gaming 3 15ARH05 sistemde Linux'tan Windows'a geçerken "Sürücü Bulunamadı" hatası

UltimateTeam

Hectopat
RAM
16GB
Ekran kartı
Nvidia 1650ti
İşlemci
Ryzen 7 4800h
Lenovo Ideapad Gaming 3 15ARH05 bilgisayarımda önceden Windows 11 vardı, Linux'a (KDE Neon) geçmek için Windows'u silmiştim. Şimdi tekrar Windows indirmek için ISO dosyasını Balenaetcher programı ile USB'ye yazdım. BIOS menüsünden USB'yi en başa alıp kurulum ekranına kadar geldim. Buraya kadar normal ama kuruluma başlayacağı sırada sürücü bulunamadı hatası alıyorum ve ekrana hiçbir sürücü gelmiyor. Farklı farklı USB'ye yazma yöntemlerini denedim, Windows 11 yerine 10 indirmeyi, USB'yi farklı porta takmayı hepsini denedim ama sorunu anlayamadım. Videolarda genelde Intel VMD ayarından bahsediyor ama benim işlemcim Ryzen 7 olduğu için bir sonuca varamadım. Tüm günüm bunu halletmekle geçti ve halen çözemedim, bu noktada ne yapmalıyım?

Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ARH05 bilgisayarımda önceden Windows 11 vardı, Linux'a (KDE Neon) geçmek için Windows'u silmiştim. Şimdi tekrar Windows indirmek için ISO dosyasını balenaEtcher programı ile USB'ye yazdım. BIOS menüsünden USB'yi en başa alıp kurulum ekranına kadar geldim. Buraya kadar normal ama kuruluma başlayacağı sırada sürücü bulunamadı hatası alıyorum ve ekrana hiçbir sürücü gelmiyor. Farklı farklı USB'ye yazma yöntemlerini denedim, Windows 11 yerine 10 indirmeyi, USB'yi farklı porta takmayı hepsini denedim ama sorunu anlayamadım. Videolarda genelde Intel VMD ayarından bahsediyor ama benim işlemcim Ryzen 7 olduğu için bir sonuca varamadım. Tüm günüm bunu halletmekle geçti ve halen çözemedim, bu noktada ne yapmalıyım?

Ventoy ile denediniz mi?

Evet, onda da Windows 11 kurmuştum, Ventoy ekranında normal boot çalışmıyordu wimboot denedim ama yine sürücü bulunamadı hatası çıktı.

Bu ISO ile deneyin. Ventoy ile GPT şeklinde yazdırın.

Bu ISO ile deneyin. Ventoy ile GPT şeklinde yazdırın.
Microsoft'un kendi sitesindeki iso'larla devam etmenin bir yolu yok mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı