Ideapad Gaming 3 için 135W adaptör yeterli mi?

Mehmetkaan55

Hectopat
Yer
İnebolu
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 Laptop GPU, 16GB RAM, Ryzen 5 5600h
Şu ürünün adaptörü hakkında soru sormak istiyorum: https://www.hepsiburada.com/lenovo-...abilir-bilgisayar-82k200k2tx-pm-HBC00000BDM1X

Bu ürün 135W adaptör ile geliyor. RTX 3050 Ti 85W, AMD Ryzen 5 5600h için bu adaptör yeterli midir? Battery drain sorunu olmasından korkuyorum. Ayrıca 165Hz %100sRGB ekranı var bununda etkisi olur diye düşünüyorum. 16 GB RAM yapıldığında ekstra bir sorun çıkartır mı? Kısaca şarja takılı oyun oynarken/işimle ilgilenirken batarya yavaş yavaş boşalır mı?

Gerçekten emin olamadım bu bilgisayar için çok fazla araştırma yaptım çoğu insan memnun böyle bir sorunlarının olmadığını söylüyorlar ama bazılarıda bu sorunun olduğunu şarjdayken bataryanın 2-3 saat içinde tamamen tükendiğini söylüyorlar.
Günümüz laptopları resmen başarısız projeler. 150W adaptörlü İ7-7700HQ ve GTX 1050 sistemim var. Siz düşünün ne kadar mantıklı olduğunu. Bu parçalara bile 150W biçilmiş.
Şuan onun muadili bir laptop buldum ve adaptörü 180w sanırım haklısınız.

Son düzenleme:
Gerçekten emin olamadım bu bilgisayar için çok fazla araştırma yaptım çoğu insan memnun böyle bir sorunlarının olmadığını söylüyorlar ama bazılarıda bu sorunun olduğunu şarjdayken bataryanın 2-3 saat içinde tamamen tükendiğini söylüyorlar.

Şuan onun muadili bir laptop buldum ve adaptörü 180w sanırım haklısınız.
Benim önerim 200+ üstü adaptördür. O sistem eğer uzun sene kullanılacaksa parçalara OC yapılır ve biraz daha performans sağlanır. OC yapılırsa çekilen Watt artar. Ne kadar yüksek Watt'lı olursa o kadar iyi olur. 135W şakadan başka bir şey olmamış.
Geçen de Casper'da gördük 120W adaptörlü yeni nesil Gaming laptop. Allah akıl fikir versin. Amaçları düşük Watt'lar ile sistemlerin soğuk çalışmasını sağlamak. Çözümü de bunda bulmuşlar. Throttle üstüne Throttle yaşayan sistemler çıkıyor ortaya da böyle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı