Ideapad Gaming 3 Ölü veya Takılmış Piksel

Hayırlısı olsun
Teşekkür ederim, dünden beri çok yardımcı oldunuz. Umarım iade işlemi için de zora koşmazlar bizi. İade politikaları hakkında bilginiz var mı? Yok Windows kurmuşsunuz, yok kutusunu açmışsınız gibi bahanelerle iade almamaya çalışıyor mu bu firma? İlk kez alışveriş yapıyorum, o haseple soruyorum.
 
Teşekkür ederim, dünden beri çok yardımcı oldunuz. Umarım iade işlemi için de zora koşmazlar bizi. İade politikaları hakkında bilginiz var mı? Yok Windows kurmuşsunuz, yok kutusunu açmışsınız gibi bahanelerle iade almamaya çalışıyor mu bu firma? İlk kez alışveriş yapıyorum, o haseple soruyorum.

Daha önce İtopya ile alışverişim olmadı. İade süreci nedir nasıldır bilmiyorum ama pek sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.
Başıma gelen yaşadığım, şu an kullandığım laptopu ince hesaptan 11 liraya aldım.
İade etmek istesem nasıl iade ederim diye araştırdığımda iade süreciyle ilgili bayağı bir şikayet okumuştum normalden bayağı fazla. İncehesap iadede bayağı bir yorucu bir firmaymış. Ama satın aldığım PC 11 liraya göre güzel.
 
Merhabalar, daha önceki mesajlarımda ürünü iade edeceğimi söylemiştim lakin dövizdeki dalgalanma ve muadil bir ürün için çok daha fazla para vermemiz gerekeceğinden ötürü ürünü iade olmaksızın değişim talebiyle ve kendi istekleri ile itopya'ya incelenmek üzere gönderdik. Lakin beklediğim gibi ürün Lenovo servisi tarafından en az 5 adet piksel hatası olmadığından dolayı sorunsuz denilerek geri gönderildi. Yarın son kez itopya ile durumu konuşup, yasal haklarımı gerekirse mahkeme dahil olmak üzere kullanacağımı bildireceğim. Benzer sorunlardan bahsedip ne beni ne de kendilerini yormalarını ve özellikle kendilerini maddi açıdan yıpratmamalarını salık verip mümkünse ayıplı ürünümüzü değiştirmelerini mail yoluyla talep edeceğim ki elimde bir belge daha olsun. Herhangi bir çözüm üreteceklerinden zerre ümidim yok açıkçası. Daha sonra ise elimdeki tüm evraklar ile başlarına benzer sorunlar gelenlerin yaptığı gibi "ayıplı ürünün misli ile değişimi" talebiyle Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım.

Gelişmeleri yine bu başlık altında paylaşıp benzer durumda olanlar için de bir rehber olması amacıyla detaylı bir anlatım yapacağım. Sorunumuzla ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2022-05-23 at 13.35.45.jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-23 at 13.35.45.jpeg
    70,7 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Merhaba hocam. İtopya iade de almazdı muhtemelen. Bugün ben aradığımda lisanslı ürünlerin iadesi servis raporu olmadan alınmıyor dedi müşteri temsilcisi. Laptop lisanslı ürüne giriyor dedi ayrıca. Allah kimseyi itopya müşteri hizmetlerinin eline düşürmesin.
 
Merhaba, daha önceki mesajlarımda ürünü iade edeceğimi söylemiştim lakin dövizdeki dalgalanma ve muadil bir ürün için çok daha fazla para vermemiz gerekeceğinden ötürü ürünü iade olmaksızın değişim talebiyle ve kendi istekleri ile İtopya'ya incelenmek üzere gönderdik. Lakin beklediğim gibi ürün Lenovo servisi tarafından en az 5 adet piksel hatası olmadığından dolayı sorunsuz denilerek geri gönderildi. Yarın son kez İtopya ile durumu konuşup, yasal haklarımı gerekirse mahkeme dahil olmak üzere kullanacağımı bildireceğim. Benzer sorunlardan bahsedip ne beni ne de kendilerini yormalarını ve özellikle kendilerini maddi açıdan yıpratmamalarını salık verip mümkünse ayıplı ürünümüzü değiştirmelerini mail yoluyla talep edeceğim ki elimde bir belge daha olsun. Herhangi bir çözüm üreteceklerinden zerre ümidim yok açıkçası. Daha sonra ise elimdeki tüm evraklar ile başlarına benzer sorunlar gelenlerin yaptığı gibi "ayıplı ürünün misli ile değişimi" talebiyle Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım.

Gelişmeleri yine bu başlık altında paylaşıp benzer durumda olanlar için de bir rehber olması amacıyla detaylı bir anlatım yapacağım. Sorunumuzla ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.

Eğer sonuç alamazsanız 135 wattlık adaptörünüzün 170 watt olarak değişimini isteyin.
Sizin Lenovo'nun servisiyle bendeki Dell'in servisi aynıymış. Bendeki Dell'i sizden sonra servise yolladım. Servis bana doa raporu oluşturulduğunu, Dell Amerika'dan onay maili geldikten sonra laptopun değiştirileceğini söyledi. Bakalım bendeki Dell de anakarta sorun vardı. Ben de maili bekliyorum ama sizin yerinizde olsam hiç uğraşmam. Benim için ekranda iğne ucu kadar bir nokta o kadar önemli değil. Fiyatı uygun yakalamışım öyle kullanır geçerim.
 
Son düzenleme:
@goldweb Muhtemelen almayacaktı ve çamura yatacalardı. Sözleşmeden cayma hakkımız, ancak onun için de zorlanabilirdik. itopya da benim gözümde bitmiştir; ilk ve muhtemel son alışverişimi yapmış oldum. Ne müşteri hizmetleri ne satış sonrası hizmetleri güven vermiyor. Kaldı ki ürünü kendilerine göndermemizi ve bu şekilde daha hızlı aksiyon alarak sorunumuzu daha hızlı çözeceklerini söylediler. Bunun üzerine bir iade kodu ile kargodan gönderebileceğimizi belirttiler. Daha hızlı olması için imkan dahilindeyse mağazadan teslim edebileceğimizi de söyledik. Maksat bir an önce sorunumuz çözülsün idi. Müşteri hizmetleri çok net bir şekilde "tabii elden götürürseniz çok daha hızlanır" dediği için kardeşim bahsi geçen bilgisayarı onca ödevi ve dersi arasınca koskoca kutusuyla, metrobüs köşelerinde sürünerek ve de haliyle çok zorlanarak Sarıyer'den Acıbadem'deki şubelerine götürdü. Telefonda mağazadan teslim edebilirsiniz bilgisi verilmesine rağmen şubeden ürünü almadılar; şaka gibi, fıkra gibi. Daha müşteri hizmetlerinin kendi çalışma şekillerinden haberi yok. Telefonda müşteri hizmetleri Kartal'daki ana depo hükmünde olan yere götürürsek çok daha hızlanır da denişti. Güya her ürün Kartal'daki yere gönderiliyor ve orada inceleniyormuş. Ancak mağazadaki kişi Kartal'da da elden ürün almadıklarını, boşuna gitmememiz gerektiğini söyledi. Şimdi bu durumda kime ve neye inanacaksınız? Kartal'a kadar yol tepip almama ihtimallerine karşın orada kargoya vermeyi mantıklı bulduk. Kardeşim yurdundan 100 metre ötedeki kargo yerine kendisine en az 1.5 saat mesafedeki Kadıköy'de bir kargo şubesinden bilgisayarını vermiş oldu, koca koliyle toplu taşıma ile bir ton yol tepmiş oldu. Sırf bunun için bile bu firmayı kafamdan sildim. Müşteri temsilcisinin operasyonlarından haberi yok yani! Teknoloji kanallarıyla yapmış oldukları sistem toplama videolarından tanıyordum ben de bu firmayı; keşke reklama ayırdıkları bütçelerini az da olsa müşteri memnuniyetine ayırsalarmış.

Bu ürün yerine amazon'dan herhangi bir muadil cihaz almış olsam muhtemelen ya şu ana kadar sorunum çözülürdü ya da hediye çeki almış ve bu şekilde "ayıplı" da olsa kullanmaya devam ediyor olurdum. Keyfiyetten iade ettiğim ürünü daha sonra tekrar sipariş etmek istediğimde oluşan fiyat farkını düşmeyi bile teklif ediyorlar. Ancak onun yerine uğraşıyorum.

@abeslank Lenovo servisi taşere mi ediyor bilemiyorum. Zira konuda daha önce de yazdığım gibi benim öğrencilik zamanında kullandığım 2 adet Lenovo laptop için Mecidiyeköy'deki yerlerine gitmiş ve aşırı memnun kalmıştım. Hatta arkadaşım laptop'un üstüne basmış ve onun cihazını bile teorik olarak garanti kapsamına girmemesine rağmen kasa değişimi yaparak vermişlerdi. Şimdiki durum ise esef verici. Hadi her şeyi geçtim, daha yeni kutusundan çıkmış ve sorun olduğu görüldüğü için kapatılıp kutusuna geri konulmuş, firmaya verilirken de özenle mikrofiber bezle silerek, poşetlerine özenle koyarak teslim ettiğimiz bilgisayara servis fişinde çizik ve leke var yazmışlar. Her şeyi geçiyorum bu yazdıkları bile ahlaksızlıktır benim gözümde. Laptop'ta zerre çizik ve kusur yokken bu şekilde itham ediliyorsak Allah muhafaza en ufak bir darbede, çizikte garanti dışı da bırakırlar.

Ürünün üzerinde bir adet pikselin sorunlu olması kullanımızı çok etkilemiyor ancak tek beklentim sıfır aldığım ürünün vadedildiği gibi olması. Hiç değilse bu ürünün ayıplı olduğunu ve ona göre satılabileceğini söylemeleri yeterliydi. Neden kusursuz ürünle aynı parayı verip sorunlu ürün kullanayım ki? Şu haliyle mecbur kullanılacak ancak her türlü yasal hakkımı kullanacağım tabii olarak.
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2022-05-23 at 13.35.45 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-23 at 13.35.45 (1).jpeg
    90,2 KB · Görüntüleme: 25
Tüketici Hakem Heyetine verirseniz sonuç alacağınızı düşünüyorum.
Linkteki emsal davada görüldüğü üzere ölü piksel içeren cihazlar ayıplı sayılıyor.

Teşekkürler gerek burada gerekse diğer forumlarda birçok örneği var. Benzer bir yol izleyerek hatta eski kararları emsal göstererek başvurumuzu yapacağız. Fatura bedelinin iadesini değil de misliyle değişimini talep edeceğiz. Daha önce hepsiburada viewsonic monitör uygun fiyata satıp ardından iptal etmişti ve ben de Hakem Heyeti'ne başvurmak suretiyle benzeri ürünü iptal edilen uygun fiyattan almıştım. THH'ye güvenim tam, umarım bu sefer de bizi üzmez.

Merhabalar, sorunu çözdük ancak biraz da itopya'yı ite kaka ilerletebildik. Öncelikle karar metinin buradan paylaşalım:
2.PNG



Öncelikle konuda bahsettiğim sorundan ötürü 6 Haziran 2022 tarihinde Ticaret Bakanlığı'nın ilgili web sitesi vasıtasıyla Kırşehir İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduk. Başvuru metnini emsal oluşturması açısından bilahare uygun formatta bu paragrafın altına ekleyeceğim.

6 Haziran'da yaptığımız başvuru aşağıda görülebildiği şekilde bir akış ile 12 Ağustos'ta lehimize olacak şekilde son buldu. Burada bir uyarı yapmak istiyorum, başvuru kardeşimin ikametinin Kırşehir'de olması hasebiyle biraz hızlı çıktı. Kendime ait başka bir iş için Ankara Keçiören İlçe Tüketici Hakem Heyeti'ne yaptığım başvuru 3.5 ayda karar bağlandı. Eğer İmkanınız varsa daha ufak il veya ilçeleri seçmenizde fayda var.

1.PNG

Öncelikle 12 Ağustos'ta bağlanan kararı hemen göremiyorsunuz; karar formu sisteme hemen yüklenmiyor. Bir süre beklerseniz (bizde 2.5-3 hafta kadar sürdü) evinize posta yoluyla karar tebliğ ediliyor ve takribi 1 ay içerisinde karar metni bahsi geçen siteden de ulaşılabilir hale geliyor. Tebliğ edildikten sonra 15 gün içerisinde firma karara itiraz ederek Tüketici Mahkemesi'ne gitmediği için kararı kabul etmiş sayılıyor ve İş buradan sonra firma ile bizim aramızda çözülmesi gerekiyor. Lakin itopya.com'un karar çıktıktan sonra sergilediği kararı uygulama konusundaki isteksiz tutum ve yardımcı olmama politikasına da anlam veremedim.

Karar çıktıktan sonra telefonla yaptığımız görüşmelerde kararın ıslak imzalı bir nüshası ile ürünü aldığımız haliyle kutusuna koyarak kendilerine ulaştırmamız gerektiği ve sürecin bundan sonra devam edeceği bilgisini aldık. Lakin aldığımız ürünün aynısının sitelerinde satışta olmaması ve malın muadiliyle değişimi kararında 'muadil' ürünün nasıl belirleneceği konusunda hiçbir bilgi verilmediği gibi bu konuda devre dışı bırakılmaya çalışıldık. Muadil bizim için açık bir tabir ve 'aynı özelliklere sahip bir bilgisayar' demek lakin 'muadil' kelimesini aynı paraya sunulan şeklinde uygulamak istenebileceğini de düşündük. Elimizdeki bilgisayarı gönderdikten sonra davalık olsak bile bilgisayarsız kalacağımız için mağdur olacağımız ve hiç değilse muadil ürün konusunda anlaşmak istedik lakin hiçbir şekilde yardımcı olunmadı.

Bunun üzerine avukat bir tanıdığımıza da danışarak hukuki yollardan ilerleme kararı aldık. Lakin işlemler başlatıldıktan sonra bize ulaşılıp yardımcı olunabildi. Telefon üzerinden aynı ürünün ellerinde olduğu, bizim için zaten ayrıldığı ve o ürünle görerek, karşılaştırarak değişim yapabileceğimiz bilgisi iletildi. Ürünün değişimi için gittiğimizde bize verilecek ürünün dış güvenlik bandının açık olduğunu gördük, lakin artık süreçten bezdiğimiz ve içerisindeki bantlarda önceden kullanılmış olmasına dair hiçbir iz olmamasına güvenerek ürünü teslim aldık.

Ürünü almamız, sorunu tespit edip başvurmamız ile yeni bilgisayarı almamız arasında geçen süre tamı tamına 6 ay 6 gün sürdü. Bu kadar zor olmamalıydı, bu kadar uğraştırılmamalıydı. Kanun belliyken kendince uydurduğu, kanundan temel almayan sebepler ile ekran değişimine bile tamam diyebilecek bizi aylardır uğraştıran Lenovo'ya, THH kararına rağmen iteklemekle iş yapan ve sürekli bizi zora sokan, bir şubesinin verdiği bilgiyi başka şubesinin ve müşteri hizmetlerinin bilmediği ve yanlış yönlendirerek insanları sırtında kiloluk kutularla otobüs köşelerinde mağazalarına götürüp işlem yapmayan İtopya'ya tessüflerimi sunuyorum. İtopya ismini yıllardır izlediğim ve saygınlık atfettiğim birçok yayına (burada ismini vermeyeyim) verdiği destekle duymuş, yaptıkları işe dıştan bakınca saygı duymuş (geçmiş zaman kipi kullanılmıştır) ve bu gibi zorlu bir sektöre yaptığı yatırımlarla desteklemiş (yine geçmiş zaman kipi kullanılmıştır) birisiyim. Ancak bu yıpratıcı süreçten sonra artık anlıyorum ki mantalite olarak standart bir esnaftan da fazlası değiller.

Bu süre zarfında ürünün değişimi için yaklaşık 186 tl taksi ücreti, 60 tl otobüs ve toplu taşıma ücreti ve 250 tl avukat vekalet ücreti olmak üzere 496 tl bilfiil maddi kaybımızın yanında bir öğrencinin sınav zamanlarında bile olmak üzere 4-5 kez Sarıyer'den Acıbadem'e elinde koca bir bilgisayar kutusuyla gidip gelmek suretiyle yaşadığı mental yıpranma da yanımıza kar kaldı.


Ölü piksel ve piksel/görüntü kusuru konusunda kesinlikle geri adım atmayın, firmaların saçma sapan "5 adet piksel sorunu olursa olur ya da 3 tane yan yana olursa olur" şeklindeki gerçek dışı savunmalarını dikkate almayın. Ürün kusurluysa kusurludur, görüntüsünde hata varsa ürün kusurludur. Gerekli her türlü belgeyi alarak Tüketici Hakem Heyeti'ne webden yarım saatinizi ayırarak mağduriyetinize dair her türlü ekiyle birlikte başvurunuzu yapın ve bu süre zarfında ürünü kullanılabilirse olduğu şekliyle kullanmaya devam edin.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı