İdefix Üzerinden Kitap Siparişi

thestalker

Kilopat
08.02.2018 tarihinde Metro 3 Kitap Kutulu 39TL'ye bu kitapları almış bulunmaktayım. Aldığım gün ise kargo ücretsiz idi. (Yurtiçi kargo ücreti 4.99TL)

Açıklama: .EPUB formatında yani E-kitap olarak okumaktansa elle okumayı, bu kitapların tanesini 30TL olarak bulduğumdan, bu set ucuz olduğu için ve bir de aldığım gün kargo ücretinin olmamasından dolayı aldım. (Kitaplarının 2033 tamamını ve 2034'ün yarısını önceden okumuştum.)

Sipariş hâlâ hazırlanıyor demekte. Kargoya verilse sorun değil. Kargo takip kodu gibi şeylere sahip olsam her daim ulaşacağını bileceğim. Ürünü iptal etmek istemiyorum. Sebebi ise bunun üzerinde bana araştırma konusu verildi. Şu an ne yapmam gerekmekte ?

Sitenin canlı desteği falan yok mu?

Müşteri hizmetleri ve E-posta adresi dışında bilgim yok.

Labirent serisini 5 kitap set olarak satın aldım 2 günde elime ulaştı, destekle görüştün mü?

Müşteri hizmetlerini aradığım gibi açıldı, 30 saniye kadar bekledikten sonra kapattım. Bir site üzerinden baktıktan sonra (Doğruluğu kısmında bir şey diyemem.) 15TL/Dakika tarzında bir yazı ve hafta sonları ise numaranın iletişime kapalı olduğunu gördüm. Böyle bir şey yapmaları çok yanlış. Kendim telefonlar üzerinde uğraşmış biri olarak, titreşim motorunu söküp, arama açma düğmesininde elektrik yollarını lehim makinesi ile bağlantısını kopararak ve sonrasında ise titreşim motorunun değdiği kısımdaki pozitif ve negatif uçları kabloya lehimleyip arama açma düğmesine vermek çok kötü bir amaç. Belki ücret kesme kısmı yanlış olabilir ama otomatik açması ve herhangi bir şey olmadan bizim beklememiz kötü bir şey müşteri memnumiyeti kısmında.

Son düzenleme:
Müşteri hizmetleri ve E-posta adresi dışında bilgim yok.

Müşteri hizmetlerini aradığım gibi açıldı, 30 saniye kadar bekledikten sonra kapattım. Bir site üzerinden baktıktan sonra (Doğruluğu kısmında bir şey diyemem.) 15TL/Dakika tarzında bir yazı ve hafta sonları ise numaranın iletişime kapalı olduğunu gördüm. Böyle bir şey yapmaları çok yanlış. Kendim telefonlar üzerinde ulaşmış biri olarak, titreşim motorunu söküp, arama açma düğmesininde elektrik yollarını lehim makinesi ile bağlantısını kopararak ve sonrasında ise titreşim motorunun değdiği kısımdaki pozitif ve negatif uçları kabloya lehimleyip arama açma düğmesine vermek çok kötü bir amaç. Belki ücret kesme kısmı yanlış olabilir ama otomatik açması ve herhangi bir şey olmadan bizim beklememiz kötü bir şey müşteri memnumiyeti kısmında.
Umarım sorunun çözülür destekle işim olmadığı için bunu bilmiyordum tamamen saçmalık! E posta attın mı?

E-posta atsam bile sorunun çözüleceğini sanmıyorum çünkü şöyle bir şey yazmakta. (Link)
Her gün saat 17.45’e kadar verdiğiniz siparişler; 1-5 iş günü ve her halükarda 30 günlük yasal süresi içerisinde, kargo şirketine teslim edilir. (Havale siparişlerinde ödeme onaylandıktan sonra geçerlidir.)

Ek olarakta (Link)
5.idefix sattığı yüzbinlerce ürün için tüm sanal alışveriş siteleri gibi stok tutmamaktadır. Ürünleri müşterilerinin siparişlerine göre tedarik etmektedir. Tüm ürünler için listeler her gün güncellense de sipariş verilen bazı ürünler tedarikçi kuruluşaların stoklarında tükenmiş olabilir. Böyle durumlarda ilgili bölümümüz tarafından size e-posta ile bilgi verilir ve ürün bedeli kartınıza iade edilir.
11.Sözleşme konusu ürün/ürünler, yasa ve yönetmeliklerle belirlenen siparişin SATICI'ya ulaşmasını takip eden, yasal 30 günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir ürün için ALICI'nın yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak işbu 30 (otuz) günlük süre içinde ALICI veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilir.

...

Şikayetvar gibi sitelere şikayet edildikten sonra işlemlerin hızlandırıldığını gördüm. İlk defa kitap siparişi yapıyorum idefix'ten. (Eskiden başkasına parasını ödeyip, onun üzerinden kitaplar bana ulaşıyordu.)

Acaba şikayetvar gibi yerlere yazsam işlem hızlandırılır mı?

Son düzenleme:
Yasal olarak 30 gün bekletme süresi var fakat müşteri kaybetmemek için yapmaması gereken bir şey.

Haklısın, önceden 2 günde ürünler elime ulaşmakta idi. Bu'nda böyle bir sıkıntı çıkması ve aciliyeti olmasından dolayı böyle bir duruma girdim. Eğer iade verseler bile yanında 1 seferlik kargo ücretini çekilmemesi için bir şeyler yapacağım ve eğer o da olmazsa 5TL'lik bir adet indirim kuponu isteyip İdefix sitesine elveda edeceğim. Kuponu bir arkadaşa veririm tahminimce.

Haklısın, önceden 2 günde ürünler elime ulaşmakta idi. Bu'nda böyle bir sıkıntı çıkması ve aciliyeti olmasından dolayı böyle bir duruma girdim. Eğer iade verseler bile yanında 1 seferlik kargo ücretini çekilmemesi için bir şeyler yapacağım ve eğer o da olmazsa 5TL'lik bir adet indirim kuponu isteyip İdefix sitesine elveda edeceğim. Kuponu bir arkadaşa veririm tahminimce.
İade alırsan Kitapzen.com'a bakabilirsin onda sorun olmayacağını umuyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı