İdefix'e dikkat edin

CengizD

Hectopat
Daha fazla  
Adamlar bildiğiniz gaspçı olmuş. Bence uzak durun bulaşmayın.

Ürününüz sorunsuz teslim edildiyse bir sıkıntı yaşamazsınız sanırım.
Ama eğer iade değişim vb durumları olursa yüksek ihtimal çok canınızı sıkacaklar.
Son dönemde Şikayetvar'da benim sorunuma benzer epey şikayet açılmış.

15 gün kadar önce oradan kahve aldım. Satıcısı : Habitat Store
2-3 gün işlem yapılmadı. Sonra bir gün baktım. Ürün bana teslim edilmediği halde, edildi olarak görünüyor.

Takip numarsına baktım, teslim edilen adres ve kişi farklı.
Başkasının takip numarasını benim siparişime girmişler.
Neyse dedim. Hem satıcıya yazdım. Hem de müşteri hizmetlerine destek açtım.
2 taraftan da ses seda çıkmadı. Online müşteri hizmetlerine bağlanıp yazdım.
Tamam efendim destek kaydınızı aldık zaten inceliyoruz şu bu...

Bekle bekle sonuç yok. Bir daha Online desteğe yazdım. Hala inceleniyor vb.
inceleyecekleri de 5 dakikalık bir şey. Benim adresimle, kargo teslim adresini karşılaştıracaklar.

Epey sinirlendim. İade talebi açtım. Akşamüstü aradılar. Kusura bakmayın şöyle böyle oldu vb.
dedim iade talebi açtım. Bana gelen bir şey olmadığı için.
Geri gönderip iade kargo numarası giremiyorum sisteme.
Gördük efendim orası sorun değil. İade işlemleriniz başlatık dediler.
3-4 gün geçti iade yok.
Şikayetvara yazdım. Yüksek ihtimal bot mesajıyla size geri döneceğiz cart curt.

Üzerine 3-4 gün daha geçti hala ne iade yapıldı. Nede geri dönüş yapılıp bilgi verildi.
Araştırıp tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Burada sorun İdefix üzerinden başka satıcıdan ürün almışsınız. Gelmeyen ürüne iade nasıl açtın? O zaman da ürünü kargoya vermen gerek ya. Bu da işi zora sokmuş. Ha her türlü Amazon gibi gibi site her zaman 3. şirket satışlarda en güvenli olan. Geçmiş olsun.

Burada sorun İdefix üzerinden başka satıcıdan ürün almışsınız. Gelmeyen ürüne iade nasıl açtın? O zaman da ürünü kargoya vermen gerek ya. Bu da işi zora sokmuş. Ha her türlü Amazon gibi gibi site her zaman 3. şirket satışlarda en güvenli olan. Geçmiş olsun.
Tam sizin yazdığınızı yazacaktım hocam. Ürün Idefix'te satış yapan bir şahıstan alınmış.
Satıcı belli ki bilerek veya bilmeyerek yanlış kargo bilgisi vermiş Idefix'e. Onlar da araştırıyorlar.
5 dakikalık iş ama tek müşteri siz değilsiniz. Kimbilir 3-5 destek çalışanı kaç kişiyle uğraşıyor.
Direk Idefix'i suçlamak yerine satıcı ismini vermek daha mantıklı zira bu Amazon'da bir sorun yaşayıp Amazon'dan uzak durun demekle aynı.
Geçmiş olsun, umarım sorununuz kısa zamanda çözülür.

Saçma sapan yerlerden alışveriş yapmayın.

Satıcı: amazon.com.tr dışında, internetten teknolojik de dahil, hiç bir ürün almam.

Hatta satıcılar official olsa dahi, amazon.com.tr'yi seçip öyle alırım.

Çok yaşa amazon.

@serkansgp @SnowTger2
Satıcılık durumdan geçti o iş. Satıcının art niyeti var diyelim. Dersinki satıcıya,
ilgili müşteriye(ben) ait takip numaran var mı ?
Varsa gönder bana. Eğer yoksa para iadesi yapıyorum.
Sana da kötü niyetinden dolayı şu kadar ceza kesiyorum yada üyeliğini iptal ediyorum vb..

Bunu yapmak 10 günlerce sürmez. En fazla bir gün. 1. günden sonrası, çözüm üretmediği her gün idefix'in kötü niyetidir.
(Satıcıyı da ekledim.)

@777608
Bir bak baklım şikayetlere.

Amazondan da alışveriş yaptım. Başka sitelerden de. Hepsinde bazı sorunlar oluyor.

Hatta daha dün akşam Hepsiburada'dan bir ürün aldım. 15 dakika sonra iptal ettim.
İptalden 15 dakika sonra karta iade yapıldı. Bu zamana kadar da bir çok ürün iptali iade yaptım, hızlı bir şekilde iade yapıldı.

Sırf bunun için; çok yaşa Hepsiburada demem. Şikayet var yada bilindik forumlara baksak, onlar hakkında da bir sürü olumsuz yorum vardır.

Son düzenleme:
Cengiz, şikayetvar üzerinde yorum yapanların son kullanıcı olduğunu ne zaman anlayacaksın?

Elbette sorun yaşayanlar vardır fakat kargom 1 gün geç kaldı yeaa diye zırlayan tiplerin olduğu sitelerde açılan şikayetler benim için önemli değildir, ciddiye bile almam.

Amazon PLT ürün kesinlikle satmaz (sahte) özellikle satıcı: Amazon.com.tr olanlar, official satıcılardan bile daha güvenlidir. Çünkü Amazon, ptp ile çalışır. Yani, 4 aşamalı ürün onayından geçer. Ayrıca bir sıkıntı mı çıktı, İade almamak için uğraşmaz, iadeyi alır, paranı yatırır. Senin yaşadığın gibi saçmalıklar silsilesi yaşanmaz, satıcı kim olursa olsun.

hatta bana 2 tane ürün geldi tek söylediğim halde, Amazon'a yazdım, kullanın dediler. Bunu hangi şirket yapar?

Fakat hepsiburada, Trendyol gibi pazar yerleri, satıcı da kendileri olduğı halde sahte ürünler sattığını gördük.

Amazon un tedarik zinciri, diğer firmalar gibi değildir aklında olsun.

Son düzenleme:
Cengiz, şikayetvar üzerinde yorum yapanların son kullanıcı olduğunu ne zaman anlayacaksın?

Elbette sorun yaşayanlar vardır fakat kargom 1 gün geç kaldı yeaa diye zırlayan tiplerin olduğu sitelerde açılan şikayetler benim için önemli değildir, ciddiye bile almam.

Amazon PLT ürün kesinlikle satmaz (sahte) özellikle satıcı: Amazon.com.tr olanlar, official satıcılardan bile daha güvenlidir. Çünkü Amazon, ptp ile çalışır. Yani, 4 aşamalı ürün onayından geçer. Ayrıca bir sıkıntı mı çıktı, İade almamak için uğraşmaz, iadeyi alır, paranı yatırır. Senin yaşadığın gibi saçmalıklar silsilesi yaşanmaz, satıcı kim olursa olsun.

hatta bana 2 tane ürün geldi tek söylediğim halde, Amazon'a yazdım, kullanın dediler. Bunu hangi şirket yapar?

Fakat hepsiburada, Trendyol gibi pazar yerleri, satıcı da kendileri olduğı halde sahte ürünler sattığını gördük.

Amazon un tedarik zinciri, diğer firmalar gibi değildir aklında olsun.

Sanırım şikayetvardaki şikayetleri incelememişsiniz.
İki şikayet ekledim. İlki Amozonun kendi sattığı bir ürünle ilgili.

Ayrıca ben o satıcı bu satıcı bilmem. Amazon'u, İdefix'i hepsiburadayı vb bilirim. Eğer mağduriyet yaşıyorsam, bu onlarla ilgilidir.
Amazon ilk günlerde daha hassasken, ne yazık ki,
yavaş yavaş onlarda bizim buradaki ortama uymaya başladılar.
Hatta satıcısı Amazon olan ürünlerle sorun yaşayanlarda duydum.
(Alltaki şikayet hariç, geçmiş zamanlarda forumlarda vb. okumuştum.)

Bende hepsiburadan aldığım bir ürünü teslim alamadığım için (PTT kargo sorunu) iade istemiştim.
Para iadesi yapıldıktan bir gün sonra kargo geldi.
(Sanırım Hepsiburada fırçayı basınca akılları başına geldi. :D )
Hepsiburadayı aradım. Dedim böyle bir durum var.
Sorun değil. Ürün sizde kalabilir. Göndermenize gerek yok.

Yani sadece Amazon yapmıyormuş demek ki. :)

Haa firmalar şöyle bir politika yürütüyor olabilir.
Hepsiburada dan alışverişim biraz fazlaca oldu. Hem adet, hem de maddi.
Müşteri ayrımı yapıp. Duruma göre, çözüm sürecini hızlandırıp uzatıyor olabilirler ki Amazonda da bir sürü şikayetin olması böyle bir ayrım yapmış olabileceklerini gösteriyor.

---------------------------
Amazon, kendi sattığı ürünlerle ilgili olumsuz yorumları yayınlamıyor. Saç kesme makinesi aldım, paketi açılmış olarak geldi, aksesuarları paketlerinden çıkarılmış ve boş paketleri de kutunun içine tıkıştırılmış haldeydi. Yani daha önce biri alıp, kullanıp iade etmiş. Ancak Amazon bu konudaki yorumumu yayınlamıyor. Yayınlamamasına açıklama olarak diyor ki:

"Yorumunuzu yayınlayamadık çünkü bu konulardan birine veya birkaçına odaklanıyor:

-----------------------------------------------------------

Amazon com TR den aldığım üründe fotoğraflar belirttiğim bir parmak boyutunda yandan açılmayı kullanıcı hatası dediler. Ama urunu 10 temmuzdan beri 30 dan fazla sefer müşteri hizmetleriyle yazılı sözlü konuşmama rağmen geri göndermediler.

Bu hale geldiğini amazonun görmek çok üzücü.

--------------------------------------------------------------------

Tamam da genel memnuniyetsizlik amazonda 10 yaşanıyorsa hepsiburada trendyol da 1000 yaşanıyor.

Müşteriye memnuniyet, amazonda 1000 yaşanıyor ise trendyol, hepsiburada da 10 yaşanıyor.

Şikayetvar üzerinde yazılan yorumların büyük bir bölümü son kullanıcı.

Gerçek dünya sandığınızdan daha farklı.
Amazonun ptp onayına bakın, birde diğer pazar yerlerinin, farkı anlarsınız.

Şikayet sitesine bakıyorsunuz tabii ki bir sürü şikayet olacak.
Ayrıca bir e-ticaret sitesinden 3. şahıs bir firmadan bir şeyler alıyorsanız burada e-ticaret sitesinin de arkanızda durması gerekiyor. Aynı durum hepsiburada, amazon ya da trendyol'da yaşansa en azından destek ekibinden çözüme dair bir adım atılırdı. Arkadaşın Idefix hakkında şikayetini haklı buluyorum, dediğine göre destek verilmemiş.

Yakın zamanda 3. şahıs bir firmadan amazon.com.tr üzerinden bir ürün almıştım. Gönderici de amazon değildi fakat üründe kusur vardı iade ettim. Para iadesi 1 hafta falan yapılmadı. Satıcıya defalarca ulaşmaya çalışmama rağmen ulaşamadım, hatta amazon destek ekipleri de ulaşamadı. Bu süreçte destek kaydı oluşturuldu ve mail olarak bilgilendirildim, en azından şu güne kadar bekleyip tekrar bize ulaşın denildi. 3 kez beklettiler ve en sonunda amazon özür dileyerek parayı kendisi bana iade etti.

Muhtemelen 3. şahıs firmasından yasal yolla da olsa parayı temin edeceklerdir. Buradaki olay son kullanıcının mağdur edilmemesi ki arkadaş mağdur olmuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı