Idle oyunlar nasıl yapılır?

wellington1

Hectopat
Selamlar. Play Store'da sürekli gördüğüm ıdle tarzı bir taşimacılık oyununu indirdim. Amaç kazandığınız paralarla tır almak, işçi seviyesi yükseltmek. Yazılım bilgisine sahip değilim ama bu oyunların nasıl yapıldığını bilmek istedim. Bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarlarsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Play Store'da sürekli gördüğüm ıdle tarzı bir taşimacılık oyununu indirdim. Amaç kazandığınız paralarla tır almak, işçi seviyesi yükseltmek. Yazılım bilgisine sahip değilim ama bu oyunların nasıl yapıldığını bilmek istedim. Bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarlarsa çok sevinirim.
Bilmek istedim derken yapmak istiyorum anlamında mı, yoksa merak ediyorum anlamında mı?

Mobil oyun pazarında hakim oyun motoru Unity. Muhtemelen Unity C# ile yapılmıştır.

Ben böyle bir oyun yapmak istiyorum dersiniz de Unity veya Godot kullanmamızı tavsiye ederim. Ayrıca yazılım temeliniz yoksa bu iş düşündüğünüzden daha uzun sürebilir.

En basitinden önce bir konsept belirleyeceksin. Para her saniye belli bir miktarda artacak, mağazadaki ürünleri alarak paranın artışı katlanacak. Basit bir UI ve basit kodlarla yapabilirsiniz. @oynozan hocamın da dediği gibi en az uğraş isteyen oyunlar bunlardır. Selman Kahya bunun gibi bir oyunu canlı yayında 5 saatte yapmıştı. Bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilmek istedim derken yapmak istiyorum anlamında mı, yoksa merak ediyorum anlamında mı?

Mobil oyun pazarında hakim oyun motoru Unity. Muhtemelen Unity C# ile yapılmıştır.

Ben böyle bir oyun yapmak istiyorum dersiniz de Unity veya Godot kullanmamızı tavsiye ederim. Ayrıca yazılım temeliniz yoksa bu iş düşündüğünüzden daha uzun sürebilir.

Unity daha iyi bende kulanıyorum başlangıç olarak yormayacak bir program.

Yazılım bilgim olmadığından ötürü şu anlık oyunun yapılış mantığını anlamaya çalışıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı