IEM kulaklık alınır mı?

.Her insanın aynı hassasiyete sahip olduğunu düşünmüyorum. Bu mümkün değil. Senin görüşün. Kendi fanları bile onun hangout. Audio'daki IEM'leri övdüğünü biliyorlar. Yani satmadığı IEM'leri kesinlikle önermiyor.

IEM konusunda referans alınacak biri olduğunu söylemedim, bilgi edinmekten kastım IEM harici konular, az önce üstte söylediğim gibi. Plasebo ise bir bahane değil 😀.

EQ yapmam gerekli mi bunlarda hocam? Bir de gereksiz soru soracagim ama EW200'un bir ust kalite kulakliklar 70$dan basliyor dediniz degil mi?

Plasebo olduğunu hiç sanmıyorum, her insanın aynı hassasiyete sahip olduğunu düşünüyorsanız böyle düşünmeniz normal tabii. Herkes aynı olmak zorunda değil. Ciddiye alınmayacak biri kısmına ise katılmıyorum, bazen ufak bilgi edinmek için iyi bir tercih oluyor.

Açıkçası "plasebo" etkisinin donanımsal yönden etkili olduğunu sanmıyorum. Siz hissedemiyor olabilirsiniz fakat herkes hissedemez diye bir şey yok. Dac/amp denemenizi öneririm.

Bütçeniz varsa jcally JM6 Pro önerimdir.

JM6 Pro alirsam ne degisecek? Ses kalitesi mi? Ses yuksekligi mi? İkisi de mi? Ancak suanlik dedigim gibi bütçem yok ekstra.

JM6 Pro alirsam ne degisecek? Ses kalitesi mi? Ses yuksekligi mi? İkisi de mi? Ancak suanlik dedigim gibi bütçem yok ekstra.

Ekstra bütçeniz yoksa sonrasında 400-500 TL civarına üstte attığım dac/ampı alabilirsiniz. Ses yüksekliği ve temizliği artacaktır, orta seviye seslerde farkı hissedebiliyorum fakat yüksek seste bozulmalar yaşanıyor. JM6 Pro 800 TL'lik bir opsiyon, yani neredeyse 2 kat daha pahalı diğerine kıyasla. Aralarında ses açısından büyük bir fark yok, çipler aynı fakat Build quality daha iyi. Apple Music kullanıp .alac dinlemek istiyorsanız farkı hissedeceksinizdir. Şahsen 44.1/48khz'de ufak bir dip ses hissediyorum ve bu benim için çok rahatsız edici.

EQ'dan hiç anlamam. Ben IEM'leri olduğu gibi kulllanıyorum. EW200'den iyisi EW300. Ondan iyisi EM6L. Onun üstüne gerek yok bana göre. Ben 3.000 TL'lik Amfide farkı hissedemedim. Belki sen hissedersin fakat bu fark %5 falan olur. Öyle ''woow'' demezsin. Ben şahsen verdiğim paraya üzüldüm.

EQ yapmam gerekli mi bunlarda hocam? Bir de gereksiz soru soracagim ama EW200'un bir ust kalite kulakliklar 70$dan basliyor dediniz degil mi?

Aldınız mı?
Ben de masaüstü PC için düşünüyorum ama PC masanın üzerinde olduğu halde mümkün değil kablosu yetismez. En az 2 metre kablo lazım. Uzatma kablosu alinca da "ses kalitesi düşüyor" deniyor.
Siz ne yaptınız?
IEM alıp masaüstü PC'de kullanabilen var mı? Ya da ses kalitesi düşürmeyecek uzatma kablosu tavsiyesi olan var mı?

Aldınız mı?
Ben de masaüstü PC için düşünüyorum ama PC masanın üzerinde olduğu halde mümkün değil kablosu yetismez. En az 2 metre kablo lazım. Uzatma kablosu alinca da "ses kalitesi düşüyor" deniyor.
Siz ne yaptınız?
IEM alıp masaüstü PC'de kullanabilen var mı? Ya da ses kalitesi düşürmeyecek uzatma kablosu tavsiyesi olan var mı?

Kaliteli bir uzatma kablosu alırsanız kalite düşmeyecektir. Masaüstünde kullanmak istiyorsanız bir DAC da en sağlıklısı, hem kulaklığınız mikrofonlu ise mikrofonu da kullanmanıza yarıyor.

Aldınız mı?
Siz ne yaptınız?

Onlarda 1.5-2 metre zaten.

Kaliteli bir uzatma kablosu alırsanız kalite düşmeyecektir. Masaüstünde kullanmak istiyorsanız bir DAC da en sağlıklısı, hem kulaklığınız mikrofonlu ise mikrofonu da kullanmanıza yarıyor.
Hala yurtdisindan alinabiliyor mu bunlar?
Baya bir eski konulari okudum ama kimse belli bir ürünü tavsiye etmemiş kablo ve DAC olarak. Tavsiye edeceğiniz "kaliteli uzatma kablosu" ve DAC linklerini atabilir misiniz sakincasi yoksa.
Bu shenzen mi neyse adı, oradan alım olayı bitti mi?

Hala yurt dışından alinabiliyor mu bunlar?
Bayağı bir eski konulari okudum ama kimse belli bir ürünü tavsiye etmemiş kablo ve DAC olarak. Tavsiye edeceğiniz "kaliteli uzatma kablosu" ve DAC linklerini atabilir misiniz sakincasi yoksa.
Bu shenzen mi neyse adı, oradan alım olayı bitti mi?

Bitmiş olabilir bilemiyorum. DAC olarak CX31993 ve MAX97220 olan en ucuz dac işinizi görür, AliExpress'te tonla var. Yakın zamanda yurt dışından alışveriş yapan birkaç arkadaşım var, onlara soracağım. Uzatma kablosu için bulabilirseniz Ugreen gibi kaliteli markaları kullanabilirsiniz. Haricinde ise değerlendirmelere bakarak almanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı