İflas Etmesini İstediğiniz Şirketler

İflas etmesini istemem ama özellikle teknolojik ürünlerin tekrar Japonya'da üretilmesini isterdim. Nerede abi o üzerinde "Made in Japan" yazan ürünler.

Şimdi bakıyorsun her şey Çin malı. Evdeki sarımsağa kadar girmişler olaya.
Alıyorsun bir markayı son teknoloji ama Çin malı. Ne kadar kaliteli olabilir ki? Bunu sanırım en çok Japon malı kullanmış Technopat'lar anlar.

Çin malları kötüdür demiyorum ama kalite, sağlamlık konusunda Japon malı ile kıyaslanamaz bence. Çin malı dediğime de bakmayın Çin'de üretilen her ürün Çin malıdır benim gözümde. Her şey kalitesiz geliyor gözüme.
Aldığım teknolojik bir şeyin üzerinde CHINA ibaresi yoksa seviniyorum resmen. Geçenlerde de Casio üretim bandını Çin'den Japonya'ya taşıyacağını açıklamıştı bir de ona sevinmiştim. :ROFL:

Ey gidi 80 küsür Sony TV vardı evde 25-30 sene dayandı.
Evde hala çalışan Sony cihazlar var. Japon'un gözünü seveyim. :D
Tabi hala Japonya'da üretime devam edilseydi kalite aynı kalır mıydı onu da bilemiyorum.

Bir de şu teknik servislere bir denetim, bir standart getirmeleri lazım. Kendi adını taşıyan global şirketlerin bile servislerinde neler neler oluyor. Tüketiciyi perişan ediyorlar ya. Yazıktır, günahtır!
 
Bu şirketleri yazmaya kalksam vakit yetmez. İnsanlara aldıkları para karşılığında hizmeti vermeyen kurumlar zamanı gelince cezalarını çekerler.
 
-Türk Telekom (TTNET)
-Apple
-Casper
-Cvs
-Joy Game
-Nike
-Adidas
-Toyota
-Toshiba
-Samsung
-Coca Cola
-HSBC
-ING Bank
-Garanti Bankası
-Doping
-D-smart (Kime ait bilmiyorum)
-Facebook
-Twitter
Aklıma gelenler bunlar.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı