İframe ile localhostumu uygun boyutta nasıl görüntülerim?

Bedirhan6663

Picopat
Katılım
4 Ekim 2020
Mesajlar
128
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar. Html kodlamasını öğrendim sayılır. Yardımcı olabileceğiniz bir konu var. Hostingime yüklediğim dosyada iframe kullanrak benim localhostumu göstermesini istiyorum. İnternette bir makale okudum şöyleydi:

Örnek bir iframe etiketi aşağıda verilmiştir.

<Iframe
src="/page.html"
Frameborder="0"
Width="800"
Height="2500"
Scrolling="no">
</Iframe>

SRC özelliğinin URL'sini, iframe etiketine eklemek için web sayfasının URL'si olarak değiştirin. BKZ W3 Okulları 'HTML iframe etiketi' sayfasını iframe boyutlarını değiştirme hakkında bilgi için, izin vermek veya nasıl kaydırma çubukları önlemek ve nasıl diğer özelliklerini değiştirmek için.

İframe'deki web sayfasının URL'si, tarayıcının adres çubuğundaki URL ile aynı alanda olduğunda, JavaScript, içindeki web sayfasının boyutuna göre iframe etiket boyutunu otomatik olarak ayarlamak için kullanılabilir. İframe etiketinin SRC özniteliğinin URL'si göreli bir URL olduğunda bunun aynı alan olduğunu bilirsiniz.

Göreli URL, HTTP ve alan adı bölümlerinin çıkarıldığı mutlak bir URL'dir. Örnekler:

Mutlak URLGöreli URL
/index.php
/

Otomatik iframe boyut ayarlamasını kurmak için şu iki adımı uygulayın:

  1. Bu JavaScript'i, iframe etiketiyle sayfada bir yere yerleştirin.
    <Script type="text/javascript">
    Function adjustıframesize(dimension)
    {
    Document. Getelementbyıd("my-iframe-tag").Style. Width = parseınt(dimension[0]) + "px";
    Document. Getelementbyıd("my-iframe-tag").Style. Height = parseınt(dimension[1]) + "px";
    }
    </Script>
  2. Bu JavaScript'i, iframe etiketi içinde yayınlanacak sayfanın en altına, </HTML> kapanış etiketinin altına yerleştirin.
    <Script type="text/javascript">
    Var size = New Array();
    Size[0] = math. Max( (document. Width? Document. Width: 0), (document. Body. Scrollwidth? Document. Body. Scrollwidth: 0), (document. Documentelement. Scrollwidth? Document. Documentelement. Scrollwidth: 0), (document. Body. Offsetwidth? Document. Body. Offsetwidth: 0), (document. Documentelement. Offsetwidth? Document. Documentelement. Offsetwidth: 0), (document. Body. Clientwidth? Document. Body. Clientwidth: 0), (document. Documentelement. Clientwidth? Document. Documentelement. Clientwidth: 0) );
    Size[1] = math. Max( (document. Height? Document. Height: 0), (document. Body. Scrollheight? Document. Body. Scrollheight: 0), (document. Documentelement. Scrollheight? Document. Documentelement. Scrollheight: 0), (document. Body. Offsetheight? Document. Body. Offsetheight: 0), (document. Documentelement. Offsetheight? Document. Documentelement. Offsetheight: 0), (document. Body. Clientheight? Document. Body. Clientheight: 0), (document. Documentelement. Clientheight? Document. Documentelement. Clientheight: 0) );
    Parent. Adjustıframesize(size);
    </Script>

JavaScript yerinde olduğunda, Iframe'e yüklenen web sayfası, boyutlarıyla birlikte üst sayfayı çağırır. Üst sayfa (iframe etiketini içeren sayfa) daha sonra, içine yüklenen web sayfasına uyması için iframe etiket boyutunu ayarlar.

Tarayıcı güvenliği, iframe etiketine sahip sayfa, iframe etiketi içindeki içerikten farklı bir alanda olduğunda bunun çalışmasına izin vermez.

Fakat bunu yapmaya çalıştığımda başarılı olamadım. Bu yazılanları hangi sıra ile yapacağımı anlatabilecek biri var mı? Amacım localhostumun tamamını uygun boyutta görüntülemek yani sanki o domain benim localhostummuş gibi. Ama uygun boyutlarda olmasını istiyorum örneğin mobilden giren birisi için bile. Şimdiden çok teşekkürler. İyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş pek bilgili değil localhostdan kastı kendi sitesi anladığım kadarıyla.
Ben gayet bilgiliyim localhostum için bir link aldım herkes görebiliyor. Ben iframe eklemeyi de biliyorum. İstediğim şey ise sanırım siz bilmiyorsunuz çünkü iframe koyduğumda web sitesini mobilden açanlar da benim normal localhostumu görüyor gibi görmeli. Bunu sormuştum. Sanırım bilen yok.




Sonunda buldum.

HTML:
<!DOCTYPE html>
<html><head><meta charset="utf-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width">
<style>
html, body, iframe { height:100%; width:100%; margin:0; border:0; display:block }
</style>
</head><body><iframe src="görüntülenecek-site-linki"></iframe>
</body></html>

@felix.voir hocam çok teşekkürler çok yardımınız dokundu bilgili değil diyip geçmenizde.
İyi ki varsınız.

Bu arada bu kod sayesinde mobilde site nasıl görüntüleniyorsa o halini bozmadan görüntüleyebiliyorum tek sorunu herhangi başka bir siteye yönlendirmede firefoxun sayfayı açamaması. Sanırım sayfa içinde sayfa olduğundan. O yüzden linkleri yeni pencerede açtırmak zorunda kaldım. İyi forumlar...
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı