iGA'nın Yeni İsmi Abdülhamit Han mı?!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Akademisyen olmadığın tarih bilginin bu denli küçük çaplı olmasından belli. Devlet erkanında yüksek mecralara gelmiş %100 Türk kökenli kimse yoktur. Osmanlıya Türk kökenli değil demedim!

İngiltere dediğin devlet siyasi anlamda çok güçlü bir devlettir. Yakın çağ tarihinde uzman olan tarih hocam derdi ki; İngilizlerle masaya oturduğun an yenildiğin andır.

Boş muhabbet olsun bilgili görüneyim diyerek uzun yazmışsın bir de, neyse siz hayali üniversitenizde akademisyen olarak devam edin.

Terbiyesizlik yapma, sana burada ders anlatırım.
Bu fotoğrafa dikkatli bak, üzerine de soğuk bir soda iç.
Benim kimseye hiç bir şey kanıtlama ihtiyacım yok, beni tanıyan tanır bilen bilir.
Senin gibi boş beyinli, cahil cühela çoluk çocuğu biz akademide adam ediyoruz.
Önce büyüklerine karşı saygılı olmayı öğren.

Dosya Ekleri

• cvb1.JPG
    cvb1.JPG
    185,5 KB · Görüntüleme: 80
Denize siz mi atlıyorsunuz ben mi döküyorum?
Benim kimseye hiç bir şey kanıtlama ihtiyacım yok, beni tanıyan tanır bilen bilir.
Şu gereksiz insanı mümkünse görmezden gelin. Her konuda hayatında görmediği insanlar hakkında atıp tutuyor. Insanlara diyor ama asıl boş insan kendisi.

Osmanlı'da bir tane Türk gösterin bana. Türk-i Basit akımı haricinde koskoca 600 yılda dilime sahip çıkılmamış. Irkım arap ırkı olmuş. Yenilen boklar da Ingilizlere atılır olmuş. Asimile edilmişiz. Atalarım asimile olmuş. Türk oğlu Türk Türklüğünden utandırılmış da uyanamamış. Kaybedilen topraklara da ATAM Gazi Mustafa Kemal sahip çıkmış.

Şimdi diyeceğim odur ki kimse bana bir şeyi savunmasın. Osmanlı da benim devletim Türkiye de. Göktürk de Uygur da. Atalarımın yanlışı çok. Abbasilerle beraber asimile olmaya başladığımız ve kimliğimizi kaybettiğimiz bir gerçektir.

Osmanlı döneminde Türklük nasıl ezilmişse ve Türkçeye sahip çıkılamamış devlet büyükleri devşirme yabancılaştırılmışsa bugünün sorunu da odur. Türk derken Osmanlı'dan ibaret sanıyorsunuz.

Öğrenmeme gerek yok, tarih bilginin olmadığı konusunda ki fikrim hala değişmedi. Kaç senede bitti doktoranız 5 mi? Termodinamik alanında doktora yapan biri sözel öğrencisiyle tarih bilgisini yarıştırmaya çalışıyor.
Şu gereksiz insanı mümkünse görmezden gelin. Her konuda hayatında görmediği insanlar hakkında atıp tutuyor. Insanlara diyor ama asıl boş insan kendisi.

Geçen insan kaynakları departmanıyla konuştum, teknik ekipte en genç çalışanımız 28 yaşında cevabını aldım.

Bi' terbiyesizlik yaptığımı düşünmüyorum. Siz de kendi laflarınızı dikkatli seçiniz.

Öğrenmeme gerek yok, tarih bilginin olmadığı konusunda ki fikrim hala değişmedi. Kaç senede bitti doktoranız 5 mi? Termodinamik alanında doktora yapan biri sözel öğrencisiyle tarih bilgisini yarıştırmaya çalışıyor.

Alanım Termodinamik değil Nükleer Kimya. Tarih konusunda seni 1000 kere cebimden çıkarır, tekrar cebime geri sokarım. Senin gibi terbiyesiz ve kendi ecdadını yerin dibine sokacak kadar cahil bir çocuk benim doktoramı sorgulayamaz.

Senin gibi terbiyesiz ve kendi ecdadını yerin dibine sokacak kadar cahil bir çocuk benim doktoramı sorgulayamaz.
Yanlış yapana yanlış yaptı denince tarihimizi yerin dibine sokmuş olmuyoruz; nesnel oluyoruz. Atalarım çok yanlış yapmıştır. Türklük ezilmiş, ayaklar altına alınmış; asimile edilmiştir. Türklüğü yeniden yücelten ise bir diğer ATAM Gazi Mustafa Kemal olmuştur.

Alanım Termodinamik değil Nükleer Kimya. Tarih konusunda seni 1000 kere cebimden çıkarır, tekrar cebime geri sokarım. Senin gibi terbiyesiz ve kendi ecdadını yerin dibine sokacak kadar cahil bir çocuk benim doktoramı sorgulayamaz.

Konuşma tarzınız belli ediyor ama cebinize dikkat edin, sokarken bilgilerim ağır gelmesin, yere düşersiniz. Ayrıca okuma/anlama ile ilgili sorunlarınız var sanırım?

Fatih'e nasıl hakkını veriyorsak, Vahdettin'e de hakkını veririm!

Yabancı tüccarlara vergi almayı bırakın, sen o malı satamazsın bile diyemeyen konuma gelmiştik. Tabii bilginiz o kadar fazla ki bunu ecdadımı yerin dibine sokmak olarak görüyorsunuz...

Benim görüşüm şudur ve size de tavsiye ederim.
----
Mustafa Kemal Atatürk ve 2. Abdülhamid benim gözümde farksızdır. Biri birinden üstün değildir. İkisi de siyaset adamıdır. Ülke için iyi ve kötü kararları olmuştur her ikisinin de sonuçta yaşadıkları dönem devletimizin en kritik dönemleri. Bizlerin görevi ülkemizi daha ileriye götürmektir.
İsimlere takılmamak gerektiğini düşünüyorum. Ama mevcut hükumet belli bir kitleyi özellikle kendi tarafına çekip diğer tarafı ötekileştiriyor. Buda halkta ayrışmaya zemin hazırlıyor ki zaten ayrışma var.
Bu topraklardan başka gidecek yerimiz yok. İyi hizmet etmeliyiz, geçmişin kafesinden kurtulmak gerekir. Artık geleceğe bakmalıyız. Şu geçmişe aşırı bağlılığınız sizi yerinizde saydırıyor, iki taraf için de geçerli bu.
Yanlış yapana yanlış yaptı denince tarihimizi yerin dibine sokmuş olmuyoruz; nesnel oluyoruz. Atalarım çok yanlış yapmıştır. Türklük ezilmiş, ayaklar altına alınmış; asimile edilmiştir. Türklüğü yeniden yücelten ise bir diğer ATAM Gazi Mustafa Kemal olmuştur.
Kusura bakma ama tatlı su milliyetçiliği yapıyorsun. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi geliştirmek için her şeyi yaptı fabrikalar, uçak fabrikaları vesaire. Bende Türk'üm ve bununla gurur duyuyorum. Ama Türk adına yakışır bir insan mıyım? Bu ülke için ne yaptım? Veya siz bu ülke için ne yaptınız?
Zamanında dediğiniz gibi ayaklar altına alınmış Türklüğün yücelmesi için siz ne çaba sarf ettiniz?
Profil fotoğrafınızı Doğan Güreş paşa yaparak mı?

Biri birinden üstün değildir. İkisi de siyaset adamıdır..
İkisi de siyaset adamıdır..
İki Türk insanı arasında karşılaştırma yapmamaya özen gösteriyoruz ancak bu seviyeye gelirsen yanlışlarını düzeltmem gerekir. Her şeyden önce Atatürk siyasetçi değil Mareşal seviyesinde olan çok üst düzey bir komutandır. Aldığı bilgi ve tecrübelerin hemen hemen hepsini asker iken edinmiştir ve fen ilimleri, matematik, coğrafya, tarih gibi her alanda üstün bilgiye sahiptir. Tarihte böyle lider çok nadir bulunur. Ayrıca Türk milletini gerilerin gerisinden alıp en iyisi olma yoluna koymuştur, onun o yoklukta yaptığını biz şuan yapamıyoruz. Yani Atatürk ile başkasını karşılaştırırken iki tarafı da düzgün analiz et ki hataya düşme.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı