iGA'nın Yeni İsmi Abdülhamit Han mı?!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ülke için ne yaptım? Veya siz bu ülke için ne yaptınız?
Zamanında dediğiniz gibi ayaklar altına alınmış Türklüğün yücelmesi için siz ne çaba sarf ettiniz?
Profil fotoğrafınızı Doğan Güreş paşa yaparak mı?

Ne yapıyorsam en iyisini yapmaya çalıştım. Okulumda, toplumda, burada ve her yerde. Okudum araştırdım, sordum soruşturdum. Yer yer gazeteci, yer yer öğrenci, yer yer asker oldum. Söz söyledim söz aldım. Olgunlaştım, bilendim. Aklı hür, vicdanı hür yetiştim.

Profil fotoğrafımı Doğan Güreş Paşa yapmamın birçok sebebi vardır. Başka bir konuda tartışmak üzere hocam.

İki Türk insanı arasında karşılaştırma yapmamaya özen gösteriyoruz ancak bu seviyeye gelirsen yanlışlarını düzeltmem gerekir. Her şeyden önce Atatürk siyasetçi değil Mareşal seviyesinde olan çok üst düzey bir komutandır. Aldığı bilgi ve tecrübelerin hemen hemen hepsini asker iken edinmiştir ve fen ilimleri, matematik, coğrafya, tarih gibi her alanda üstün bilgiye sahiptir. Tarihte böyle lider çok nadir bulunur. Ayrıca Türk milletini gerilerin gerisinden alıp en iyisi olma yoluna koymuştur, onun o yoklukta yaptığını biz şuan yapamıyoruz. Yani Atatürk ile başkasını karşılaştırırken iki tarafı da düzgün analiz et ki hataya düşme.
Biz şuan yapamıyoruz diyorsun da ülkedeki çoğunluğun imkanları geçmişte Mustafa Kemal Atatürk'ün sahip olduğu imkanlardan fazla. Ülkedeki insanlar tembelliğe alıştıysa bu benim sorunum değil.
Her şeyden önce ülkede bir devrime öncelik etmek askeri bir kimlik değil siyasi bir kimlik gerektirir. Ben halen siyaset adamı olduğu konusunda ısrarcıyım.
Ders konusuna gelirsek Osmanlı'da Mustafa Kemal Atatürk'ün aldığı derslerin programı vardı. Çok zengin bir içeriğe sahipti. Temeli sağlam atıldığı için ve kendisi de çok idealist ve ileri görüşlü olduğu için başarı kaçınılmaz olur.
Ve ben yanlış bir şey yazdığımı düşünmüyorum.
Ve Mustafa Kemal Atatürk'ü dışarıda tutmak şartı ile, önceden asker olup Cumhurbaşkanı olan insanların ülkeye yarardan çok zarar getirdiğini düşünüyorum. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk'e hizmet etmedi demek dalga geçmek olur, Allah ondan razı olsun biz burada isek onların sayesindedir.
Alanım Termodinamik değil Nükleer Kimya. Tarih konusunda seni 1000 kere cebimden çıkarır, tekrar cebime geri sokarım. Senin gibi terbiyesiz ve kendi ecdadını yerin dibine sokacak kadar cahil bir çocuk benim doktoramı sorgulayamaz.
Kibir insanı bir elmanın kurdu yediği gibi yavaş yavaş yok eder. Bilin istedim.
Ne yapıyorsam en iyisini yapmaya çalıştım. Okulumda, toplumda, burada ve her yerde. Okudum araştırdım, sordum soruşturdum. Yer yer gazeteci, yer yer öğrenci, yer yer asker oldum. Söz söyledim söz aldım. Olgunlaştım, bilendim. Aklı hür, vicdanı hür yetiştim.

Profil fotoğrafımı Doğan Güreş Paşa yapmamın birçok sebebi vardır. Başka bir konuda tartışmak üzere hocam.

Çabalarınız meyve verdiyse, değeri olur. Umarım çabalarınızın karşılığını almışsınızdır.
Umarım her birey sizin gibi işinde en iyisi olma hedefi ile yola çıkar, ancak böyle yükselebilir. Ülkemiz ve Türklüğümüz.
Teşekkürler yorumun için.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı