iGPU nedir? Nasıl kullanmalım?

yildizo21

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar bugün bilgisayarım geldi. ASUS TUF 506 he modelini aldım.
Biraz kurcaladığımda ASUS armony create uygulamasında iGPU denen olayı gördüm. Bu iGPU oyunlarda mevcut 3050 Ti'yı ama normal kullandımda işlemcinin ekran kartını kullandıran bir sistem mi?
Bunu otomatiğe aldığımda PC'den bir anda ekran kartı kayboldu. Dirver yükleyemedim. Tekrar açtığımda gelmişti ama driver güncelleme istedi.
Bu IGPU'yu nasıl kullanmalıyım, kullanmalı mıyım?

Son düzenleme:
iGPU, dahili GPU'yu ifade eder. Bazı BIOS'larda dahili GPU'yu devre dışı bırakma/etkinleştirme ve bu GPU'ya ayrılan bellek miktarını ayarlama olanağı sunulur.
Intel + NVIDIA/AMD laptoplarda harici ekrana görüntüyü genelde iGPU, yani işlemciye dahil olan GPU verir.
Bazı masaüstü bilgisayarlarda da iGPU ile harici GPU'nun aynı anda kullanılabilmesini mümkün kılan teknolojiler vardır.
Merhabalar bugün bilgisayarım geldi. ASUS TUF 506 he modelini aldım.
Biraz kurcaladığımda ASUS armony create uygulamasında iGPU denen olayı gördüm. Bu iGPU oyunlarda mevcut 3050 Ti'yı ama normal kullandımda işlemcinin ekran kartını kullandıran bir sistem mi?
Bunu otomatiğe aldığımda PC'den bir anda ekran kartı kayboldu. Dirver yükleyemedim. Tekrar açtığımda gelmişti ama driver güncelleme istedi.
Bu IGPU'yu nasıl kullanmalıyım, kullanmalı mıyım?
Hocam kısaca igpu, bazı işlemcilerin içine yerleştirilmiş grafik kartı, sizde 3050ti varsa kullanmanıza gerek yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı