Iguana beslemesi zor mu?

Bir insan neden iguana bakmak istemesin ki?

Seninle konuyu büyütüp kavga çıkarmak istemem. Sürüngen bir canlı sonuçta, evde nasıl bakılacak diye merak ettim.

Zamanında böyle bi işe girdim sonra bi tanıdığıma vermiştim.
Küçük teraryumlar yetmiyor bu ite illa büyük koyucaksın. Strese giriyor 1 metre genişlik ideal oluyor. Nem yüksek sever çoğu ırkları uvb lamba almak da zorundasın yoksa hasta oluyorlar.
Temizlik çok önemli nemli ortam sevdiği için küf oluşma riski var o yüzden temizlemen zorunlu gibi bir şey.
Beslenmeye fazla girmiyorum ot ver yiyo zaten hayvansal gıdalar verme hasta oluyo it. Takviye olarak kalsiyum ver yeter. Yavruyken ele alıştırman çok önemli sonra alışmıyor it.

Yakınlarında egzotik hayvan veterineri var ise direk ona koş sor her türlü yardım eder sana.

@328914 Bu hayvanlar bence kuş bakmaktan bile daha kolay. Tek sıkıntın sadece yem hazırlamak yani kesmek olacaktır. Yeşillik, meyve, sebze verebilirsin. Diğer hayvanlar gibi hazır yem/mama yok. Bence sessiz sakin hayvanlar. Derilerinde ki detaylar insanı derinden etkiliyor. Onun dışında teraryum temiz kalmalı, günlük temizlik falan var. Zaten detayları karınca çiftliğim vb. kanallardan öğrenebilirsin.

Zamanında böyle bi işe girdim sonra bi tanıdığıma vermiştim.
Küçük teraryumlar yetmiyor bu ite illa büyük koyucaksın. Strese giriyor 1 metre genişlik ideal oluyor. Nem yüksek sever çoğu ırkları uvb lamba almak da zorundasın yoksa hasta oluyorlar.
Temizlik çok önemli nemli ortam sevdiği için küf oluşma riski var o yüzden temizlemen zorunlu gibi bir şey.
Beslenmeye fazla girmiyorum ot ver yiyo zaten hayvansal gıdalar verme hasta oluyo it. Takviye olarak kalsiyum ver yeter. Yavruyken ele alıştırman çok önemli sonra alışmıyor it.

Yakınlarında egzotik hayvan veterineri var ise direk ona koş sor her türlü yardım eder sana.
Teşekkür ederim hocam it diye seslenmenize koptum :D Sinir etmiş gibi sizi 😂

Bu aralar iguana yavrusu almak gibi bir fikri var ailemin, alırsak ben bakacağım. Iguana beslemek zor ve zahmetli mi yoksa basit mi?
Hocam şimdiden kolay gelsin, sağlıklı ve upuzun bir ömürü olur inşallah, olur da yavruyu edinirseniz buraya fotoğraflarını da eklersiniz artık.

Hocam şimdiden kolay gelsin, sağlıklı ve upuzun bir ömürü olur inşallah, olur da yavruyu edinirseniz buraya fotoğraflarını da eklersiniz artık.

Eklerim tabii ki ama kesin değil, bizimkiler vazgeçebilir. 12. Sınıfa geçtiğim için bana da motivasyon kaynağı olurdu, bakalım ne olacak :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı