İhaneti affedebilir misiniz?

Bir ilişkide en önemli unsurlardan biri güvendir. Güven olmadan ilişki yürümez. Değil ihanet küçük bir yalan yakalasan bile bu güven sarsılır ve birkaç küçük yalanda yıkılır. O yüzden hayır.

Tabii ki, zekasına uygun davranmayıp aptallığı seçenler, dediğiniz gibi bile bile lades oluyorlar. Hukukta bir deyim vardı, "orta zekalı makul insan" diye. Bu zekaya sahip olup da bu zekâdaki kişilerin yapmaması beklenen şeyleri yapmak, dediğiniz gibi bilinçli olarak verilen aptal kararlardır elbette.

Bu yazıyı alnından öpmek istiyorum

Cidden o kapasiteye sahip olup kullanmamak ve bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalan diğer taraf olduğu için cidden sinir oluyorum ve tahammülüm kalmadı.

Valla ben affetmezdim. Sonuçta biri sevdiğin biri de can dostun. Zaten onları diğerlerinden ayıran özelliklerden biri de güvendir. Öyle olmasa diğer insanlardan farkları olmazdı.

Sanırım bu yüzden hiç sevgilim olmayacak ve hiç evlenmeyeceğim. Bir insana ne kadar güvenseniz de veya bir insan size ne kadar güvense de size karşı çok büyük bir yanlış yapma ihtimali var. Çok iyi, çok güvenilir dediğiniz eşinizin sizi aldatma ihtimali az olsa bile sonuçta ortada bir ihtimal bulunuyor. İnsanoğlunda o potansiyel var yani. Tabii ki hayatımız boyunca hiç kimseye güvenmeyeceğiz diye bir durum yok, bazen sırtımızı dönüp o kişilerden destek isteyeceğiz fakat bir insana güvenmekten de öte bağlanma durumu söz konusu ise bunu yapmayın. Hangi insan olursa olsun gardınızı tamamen indirmeyin.

Böyle bir durumun olma ihtimali çok düşük bile olsa sevgili veya evlenmemek bence bu duruma biraz fazla takılmak olmuyor mu?

Ayrıca karşı taraf içinde biz o durumda isek..

Bence seçimleri olabildiğince iyi yaparsak ki bunun için bizim de belli bir seviyede olmamız gerekiyor. O zaman olayı akışına bırakmamız gerekiyor. Hayatın insanlara ne getireceğini bilemeyiz. İleride olabilme ihtimalleriyle yaşamak mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…