İhbarname sonucu ne olur?

BASEBORN

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşım memur ve tek başına yaşıyor. 2021 Mart ayında kiraladığı evin sahibi tarafından ihbarname geldi.
Evden çıkarabilir mi? Yarın da Exper gelecekmiş. Sözde satıldı demiş ancak farklı bir durum olabilir mi? Kirayı geciktirme, kötüye kullanma veya komşularla bir problemi yok. Evden işe, işten eve...

1672779855722.jpeg

Evden evden çıkartmaya yetkisi var bu ihbarnameyi göndererek hukuk önünde de bunu garantiye almış oldu. Lakin en geç ne zaman çıkması gerek onu daha bilgili birisi yazarsa daha iyi olur. Sanırım sözleşme bitiminden sonra 6 ay kadar süresi var evi boşaltması için, yanlış bilgi vermek istemem.

Kira sözleşmesi burada önemli, belirsiz süreli imzaladıysa ev gerçekten satılmadığı sürece 10 yıl oturabilir. Ev satıldıysa belirsiz süreli sözleşmede olsa bu şekilde ihbarname çekip çıkartabilir. Tabi bugün çekip yarın çıkartmaz süresi var.

İhbarnamede ev satıldığı için yazmıyor. Eğer kira sözleşmesi gerçekten sona eriyorsa arkadaşınız evden çıkmak durumunda.

Kısaca ihbarname çekildiği için çıkmak zorunda anlamına gelmiyor şartlar ve sözleşmede bitiyor iş.

Kira sözleşmesi burada önemli, belirsiz süreli imzaladıysa ev gerçekten satılmadığı sürece 10 yıl oturabilir. Ev satıldıysa belirsiz süreli sözleşmede olsa bu şekilde ihbarname çekip çıkartabilir. Tabii bugün çekip yarın çıkartmaz süresi var.

İhbarnamede ev satıldığı için yazmıyor. Eğer kira sözleşmesi gerçekten sona eriyorsa arkadaşınız evden çıkmak durumunda.

Kısaca ihbarname çekildiği için çıkmak zorunda anlamına gelmiyor şartlar ve sözleşmede bitiyor iş.

Belirsiz süreli sözleşme yapıldı Mart 2021'de. Geçen sene otomatik uzatılmıştı. Ev sahibi herhangi bir gerekçe göstermeden çıkarabilir mi bu şekilde? mart ayında 2 yıl olacak ve tam dolduğu tarihte çıkmasını istiyor. Bu evrağı aldıktan sonra bi cevap vermesi gerekiyor mu ?

Belirsiz süreli sözleşme yapıldı Mart 2021'de. Geçen sene otomatik uzatılmıştı. Ev sahibi herhangi bir gerekçe göstermeden çıkarabilir mi bu şekilde? mart ayında 2 yıl olacak ve tam dolduğu tarihte çıkmasını istiyor. Bu evrağı aldıktan sonra bi cevap vermesi gerekiyor mu ?
Sözleşme yenilenme ayından önce ihtar gönderdiği için mevcut sözleşme geçersiz olacaktır. Cevaplık durum yok ortada hocam arkadaşınız şimdiden ev bakmaya başlasın.

Sözleşme yenilenme ayından önce ihtar gönderdiği için mevcut sözleşme geçersiz olacaktır. Cevaplık durum yok ortada hocam arkadaşınız şimdiden ev bakmaya başlasın.

Bende aynı durumu yaşıyorum. Ev sahibi çıkartmak istiyor çıkmıyorum bir yıldır çıkartmaya çalışıyor. Şunu bil ki sebepsiz yere ben bu yıl yenilemek istemiyorum diyerek önceden ihbarname çekerek çıkartamaz. Sebebini yazması gerek ben oturacam veya ev satıldı yeni sahibi çıkmanı istiyor gibi. Senin sözleşmen 10 yıllık. Benim ev sahibide daha yüksek paradan kiraya verecem çık diyor bir yıldır çıkartmaya uğraşıyor.

İsterde sözleşme yenileme tarihinden bir sene önce ihbarname göndersin çıkartamaz. Arkadaşın nakliye parasını + yeni taşınacağı evin kirasi ile şimdi oturduğu evin arasındaki kira farkını belli bir ay boyunca alabilir.

Bu söylediklerimi talep etsin ev sahibinden, çıkmıyorum avukata ver desin. Bence ev satılmadı çünkü ihbarnamede buna dair bir bilgi yok.

Bende aynı durumu yaşıyorum. Ev sahibi çıkartmak istiyor çıkmıyorum bir yıldır çıkartmaya çalışıyor. Şunu bil ki sebepsiz yere ben bu yıl yenilemek istemiyorum diyerek önceden ihbarname çekerek çıkartamaz. Sebebini yazması gerek ben oturacağım veya ev satıldı yeni sahibi çıkmanı istiyor gibi. Senin sözleşmen 10 yıllık. Benim ev sahibide daha yüksek paradan kiraya vereceğim çık diyor bir yıldır çıkartmaya uğraşıyor.

İsterde sözleşme yenileme tarihinden bir sene önce ihbarname göndersin çıkartamaz. Arkadaşın nakliye parasını + yeni taşınacağı evin kirasi ile şimdi oturduğu evin arasındaki kira farkını belli bir ay boyunca alabilir.

Bu söylediklerimi talep etsin ev sahibinden, çıkmıyorum avukata ver desin. Bence ev satılmadı çünkü ihbarnamede buna dair bir bilgi yok.

Bugün Exper gelmiş 2 dk durmuş fotoğraf çekmiş gitmiş. Halk bankasından geldiğini belirtmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı